Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARO-ul scolarilor folosit de PSD pentru transportul votantilor

ro

13 Dec, 2004 00:00 725 Marime text

Reprezentantii Aliantei D.A. PNL-PD au formulat mai multe intampinari la Biroul Electoral Judetean cu privire la incalcarea prevederilor articolelor 102 si 103 din Legea electorala * Aliatii sustin ca in localitatile Mircea Voda, Cerchezu si Dobromir alegatorii au fost transportati la sectiile de votare cu ajutorul microbuzelor * Primarul comunei Mircea Voda, social-democratul Dumitru Dedu, a recunoscut faptul ca a inchiriat microbuzul Primariei pentru a transporta alegatorii la urne * La Cerchezu, alegatorii au fost transportati la sectiile de votare cu un microbuz destinat scolarilor * Biroul Electoral Central a cerut Inspectoratului General al Politiei sa actioneze pentru prevenirea si impiedicarea acestor evenimente

Biroul Electoral Judetean Constanta a primit ieri mai multe intampinari din partea Aliantei "Dreptate si Adevar" PNL-PD cu privire la unele nereguli semnalate in procesul de votare desfasurat in mediul rural. Reprezentantii Aliantei D.A. au sesizat Biroului Electoral Judetean faptul ca un microbuz cu numarul de inmatriculare CT-87-SPR a transportat mai multe persoane din satul Tibrinu la sectiile de votare din localitatea Mircea Voda. Potrivit ADA, transportul alegatorilor a fost filmat pe caseta video. In privinta acestui caz, primarul comunei Mircea Voda, Dumitru Dedu - reprezentant al PSD -, a recunoscut faptul ca a inchiriat microbuzul Primariei pentru a transporta alegatorii la urne. O alta intampinare a reprezentantilor Aliantei D.A. se referea la transportul alegatorilor din localitatea Cerchezu la sectiile de votare cu ajutorul unui microbuz destinat transportului scolarilor. Reprezentantii Aliantei PNL-PD au declarat ca microbuzul cu numarul de inmatriculare CT-05-CIL a fost folosit pentru a transporta locuitorii comunei la sectiile de votare amenajate in Cerchezu, ceea ce in opinia lor reprezinta incalcarea prevederilor articolelor 102 si 103 din Legea electorala.Un alt caz de aceeasi natura semnalat de reprezentantii Aliantei PNL-PD s-a referit la transportul alegatorilor cu un microbuz (CT-06-UKB) la sectiile de votare din localitatea Dobromir.In cazul celor trei intampinari ale Aliantei D.A. PNL-PD, reprezentantii Biroului Electoral Judetean au informat Inspectoratul Judetean de Politie Constanta.

BEC a cerut stoparea "navetismului electoral"

Ca urmare a numeroaselor intampinari si contestatii adresate Biroului Electoral Central privind fenomenul "navetismului electoral" si riscul "votului multiplu", conducerea institutiei a luat in discutie necesitatea prevenirii unor astfel de fenomene. Pentru a preveni realizarea unor astfel de evenimente, pe parcursul celui de-al doilea tur al scrutinului, BEC a trimis, in urma cu trei zile, Inspectoratului General al Politiei o adresa prin care solicita ca "angajatii institutiei, in virtutea si in limitele competentelor legale, sa actioneze pentru prevenirea si impiedicarea unor actiuni organizate care ar putea sa genereze riscul ca unii cetateni sa incalce dispozitiile art. 102 si 103 din Legea 373/2004, in sensul utilizarii de catre reprezentantii partidelor politice, aliantelor politice sau ai autoritatilor administratiei publice locale a unor mijloace de transport ce ar urma sa fie puse la dispozitia alegatorilor ca foloase ce i-ar putea influenta in optiunea de vot sau in sensul ca unii cetateni sa voteze de doua sau mai multe ori".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii