Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aşa va arăta noul Delfinariu (galerie foto)

ro

06 Apr, 2011 02:28 5130 Marime text
cap_6.jpgDesign futurist, nouă bazine şi grădină botanică - aşa va arăta noul Complex Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, conform proiectului de amenajare câştigător al marelui premiu la concursul de soluţii organizat de către Consiliul Judeţean Constanţa.

Într-o ediţie anterioară relatam faptul că în urma concursului organizat de instituţia judeţeană a fost desemnat câştigător proiectul depus de către asocierea formată din următoarele patru firme: SC Structural Ing SRL, SC Soare&Yokina Arhitecţi Asociaţi SRL, Sicon 21 SRL şi SC Ink Building SRL.

complex_muzeal_schita_2.jpgProiectul reamenajării Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, cunoscut sub numele generic de „Delfinariu", a fost prezentat publicului larg pe site-ul www.skyscrapercity.com, care a preluat imagini şi detalii de pe site-ul SC Soare&Yokina Arhitecţi Asociaţi SRL - arhitectul participant la proiect. În ediţia online a ziarului ZIUA de Constanţa puteţi vedea mai multe imagini referitoare la modul în care va fi reamenajat Delfinariul, preluate de pe www.syaa.ro, site-ul Soare&Yokina Arhitecţi Asociaţi.

Proiectul de reamenajare a complexului prevede, pe lângă modernizarea Delfinariului, construirea unui acvariu, a unui exotariu şi amenajarea unei grădini botanice. Potrivit detaliilor prezentate pe site-ul amintit mai sus, complexul va fi amplasat pe un teren în suprafaţă de 13 ha, iar suprafaţa construită va fi de 79.520 mp.
„Construirea unui Complex Muzeal de Ştiinţe ale Naturii modern, dotat după ultimele cerinţe în domeniu, poate reprezenta pentru Constanţa, pentru regiune şi nu în ultimul rând pentru ţara noastră o oportunitate uriaşă de atragere a turiştilor, fiind singurul din această parte a Europei de asemenea dimensiuni. De aceea, pentru a-i spori şi mai mult atractivitatea şi pentru a face din el un punct important în traseul turistic al Mării Negre, l-am gândit ca un parc de distracţii şi de agrement, cu o ofertă bogată de programe care să satisfacă diferitele grupe de public vizate", argumentează arhitecţii în prezentarea de pe site.

Demonstraţii cu orci

Aflăm că întregul complex va fi compus din clădirea muzeului (spaţiu muzeal) şi curte (microrezervaţie şi gradină botanică) cu câteva pavilioane - sere botanice, observator astronomic şi adăposturi pentru animale, principalele funcţiuni fiind: acvariul, delfinariul, bazinul pentru orci - noul Delfinariu va include în spectacole şi demonstraţii cu orci -, exotariul cu seră tropicală, bazinele pentru foci şi pinguini, planetariul 3D, observatorul şi serele botanice. Acvariul va fi organizat pe trei nivele, va include nouă bazine cu tematici şi zone geografice diferite, un rol important avându-l Oceanariumul. Delfinariul va include, pe lângă bazinul de demonstraţii dimensionat pentru a putea găzdui patru delfini, bazine de naşteri, de carantină, de repaus şi, o noutate pentru România, spun arhitecţii, un bazin destinat terapiei cu delfini. Observatorul astronomic va fi amplasat pe malul lacului, în mijlocul grădinii botanice, iar pe timpul zilei va avea deschisă şi o cafenea. Nu vor lipsi din noul complex sălile de proiecţie video, miniauditoriile pentru discuţii şi prezentări, zonele de odihnă şi relaxare şi nici locurile de joacă pentru copii.
Amenajarea microrezervaţiei va fi inspirată în principal din fauna şi flora Deltei, întregul concept bazându-se pe protejarea naturii şi a biodiversităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 15 Dec, 2012 22:50 Va rog mult adresa, un numar de telefon pentru a afla cum se poate inscrie la terapie cu delfinii la CONSTANTA
  • europeanu 06 Apr, 2011 10:48 Foarte interesant...Problema mea e alta.Cine plateste totul ? In cit timp se amortizeaza investitia ? Si apoi sa nu uitam ca despre orice e interesant si bun se vorbeste intotdeauna la timpul viitor. Apropo,la parcari s-a gandit cineva ?