Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au de returnat zeci de miliarde Angajaţii CJC luptă în instanţă pentru sporurile din 2009

ro

07 Jun, 2011 00:00 4407 Marime text
cjc_proces_-_Cristian_Moldovanu__1_.jpgUn nou proces pentru sporuri a fost înregistrat zilele trecute de către angajaţii CJC la Tribunalul Constanţa. Potrivit deciziei Curţii de Conturi, ei au de returnat peste 41 de miliarde de lei vechi, bani de care au beneficiat cu titlul de sporuri în 2009

Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa se judecă şi pentru sporurile de care au beneficiat pe parcursul anului 2009.

Dosarul nr. 8673/118/2011, având ca obiect „suspendare executare act administrativ", a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 3 iunie. Printre reclamanţi se regăsesc nume sonore din cadrul instituţiei judeţene, printre care şi secretarul judeţului, Mariana Belu, arhitectul-şef al judeţului - Titi Cenuşă, afaceristul Ovidiu Chircă - fost patron al firmei de automate de cafea pentru cluburile de pensionari, Raluca Crivineanu - fiica fostului primar al oraşului Murfatlar, Nicolae Crivineanu, Cristian Moldovanu - purtătorul de cuvânt al CJC şi soţia acestuia, Boris Parpală - fostul director al Direcţiei Agricole, Iulia Pripişi - soţia lui Ionuţ Pripişi, directorul Corpului de Control din Primăria Constanţa, Amuraş Tănase - fostul şef de Cabinet şi totodată fin al şefului CJC Nicuşor Constantinescu şi Radu Volcinschi - directorul Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică. În acest dosar, Sindicatul din Administraţia Publică Locală Constanţa are calitatea de pârât.

George Târnoveanu: „E aceeaşi procedură ca în 2008"

cjc_proces_-_George_Tarnoveanu__17_.jpgPotrivit lui George Târnoveanu, liderul de sindicat al angajaţilor CJC, reclamanţii din acest dosar, printre care se numără la rândul său, contestă decizia Curţii de Conturi privind returnarea sporurilor încasate pe parcursul anului 2009. „E aceeaşi procedură ca în 2008, numai că este pentru decizia de imputare aferentă lui 2009", ne-a declarat George Târnoveanu. Reamintim că subordonaţii CJC au câştigat procesul pentru sporurile din 2008 în luna martie a acestui an. Atunci, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au emis o decizie în favoarea personalului CJC, care solicitase suspendarea deciziei de returnare a banilor de care au beneficiat în 2008 cu titlul de sporuri.

cjc_proces_-_Mariana_Belu.jpgAşa cum relatam într-o ediţie anterioară, în urma controlului efectuat asupra activităţii CJC din 2009, Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa a stabilit că „s-au efectuat cheltuieli cu plata unor drepturi de personal care exced prevederilor legale". Mai exact, în urma controlului s-a constatat că şi în 2009 au fost acordate sporuri salariale considerate ilegale de către Curtea de Conturi.

CJC a acordat în 2009 sporuri de 41,6 miliarde de lei vechi

cjc_proces_-_Radu_Volcinschi.jpg„Urmare a auditului efectuat asupra respectării prevederilor legale privind plata unor drepturi salariale, sporuri şi alte drepturi acordate personalului propriu al unităţilor administrativ-teritoriale în anul 2009, s-a constatat că unele dintre aceste drepturi au fost acordate fără respectarea prevederilor legale, numai în baza prevederilor actului adiţional/ contractului colectiv de muncă", se precizează în raportul Curţii de Conturi pe anul 2009. Este vorba, mai exact, despre sporul de dispozitiv în cuantum de 25% din salariul de bază, de dificultate - 50% din salariul de bază, de stres - 15% din salariul de bază, de confidenţialitate - 25% din salariul de bază, drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii, prima de concediu acordată personalului contractual etc. De precizat că, potrivit raportului Curţii de Conturi, pe parcursul anului 2009, la CJC s-au acordat sporuri în valoare totală de 4.167.000 de lei, adică de aproximativ 41,6 miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii