Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost predate amplasamentele pentru reabilitarea stațiilor de cale ferată de la Neptun și Costinești Tabără

ro

28 Jul, 2024 12:08 172 Marime text




Continuă proiectul de modernizare și reabilitare a stațiilor de cale ferată din județul Constanța.

În cadrul unui amplu proiect național, care vizează reabilitarea a 47 de stații, s-a reușit predarea amplasamentelor pentru reabilitarea stațiilor de cale ferată de la Neptun și Costinești Tabără.

Conform datelor oficiale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, investiția se ridică la peste de 30,63 milioane lei, fără TVA, din care se va realiza modernizarea clădirilor de călători, proiect ce va fi finanțat din bugetul de stat și din fonduri nerambursabile, susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.


Vă reamintim că recent mii de persoane care au participat zilele trecute la Festivalul Beach Please de la Costinești au fost nevoiți să aștepte trenurile spre orașele de destinație în condițiile total improprii oferite de gara de Costinești care s-au adăugat temperaturilor caniculare de la jumătatea lunii iulie.

În urma acestor incidente, CFR a transmis scuze grupului de călători printr-un comunicat de presă.

Oficial de la CFR SA

„Regretăm situația semnalată și transmitem scuze întregului grup de călători, care este nevoit, în această perioadă cu temperaturi ridicate, să aștepte sosirea trenului în aer liber, pe un peron fără copertină.

După cum am informat în luna mai a acestui an, atât halta Costinești Tabără, dar și Neptun, au intrat în programul de modernizare, contractele fiind semnate în data de 15 mai a acestui an. Ambele obiective feroviare au, din acest an, finanțare asigurată, pentru modernizare, din fonduri nerambursabile prin Programul Transporturi. 


Asocierea de firme românești, cu care am semnat contractele de modernizare, au termen de implementare a contractului de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Ne dorim ca această asociere de firme românești să reușescă finalizarea lucrărilor conform termenului din contract, iar din sezonul estival viitor să le putem oferi călătorilor condiții mai bune pentru așteptarea trenurilor“ -  aprecizat Purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan. 




PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii