Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz pozitiv de la Comisia pentru transport din Camerei Deputaţilor Șoferii vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale

ro

04 Oct, 2024 10:10 271 Marime text


Proiectul de lege inițiat de parlamentarii Partidul Naţional Liberal, prin care şoferii din România vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale, şi nu în mod obligatoriu înaintea accesării reţelei naţionale de drumuri, a primit aviz pozitiv în cadrul Comisiei pentru transport şi infrastructură a Camerei Deputaţilor.

„Această măsură vine ca răspuns la numeroasele situaţii în care şoferii au fost amendaţi automat, fără a avea ocazia să îşi remedieze situaţia.

Considerăm că nu este corect ca acei cetăţeni care, din diferite motive - cum ar fi uitarea sau o simplă eroare umană - nu şi-au achitat rovinieta înainte de a circula pe drumurile naţionale, să fie sancţionaţi fără avertisment sau posibilitatea de a corecta această scăpare.

Legislaţia propusă este inspirată din practica deja funcţională pentru plata taxei de pod de la Feteşti, unde şoferii au un interval de timp rezonabil pentru a achita taxa", a transmis deputatul PNL, Marian Crușoveanu.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii