Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Banias a greşit că ne-a îndepărtat şi şi-a apropiat directorii" Primarii l-au scos pe Chiru preşedinte

ro

14 Mar, 2011 01:36 2607 Marime text
cap_5.jpgPrimarii democrat-liberali au avut un rol foarte important în alegerea noului preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Constanţa. Unii dintre edili l-au susţinut pe Gigi Chiru încă din primul tur, fapt ce i-a asigurat intrarea în turul doi, alţii i s-au alăturat în turul doi. Edilii spun că alegerile de sâmbătă au fost unele democratice şi că s-au bucurat că a existat competiţie şi au avut de unde alege.

primari_pdl_Vasile_Delicoti_Mugur_Mitrana-Gheorghe_Cojocaru.jpg„Au fost nişte alegeri frumoase. A fost a treia competiţie de acest gen la care am participat şi a fost una fără scandal, au fost negocieri continue, aşa cum este frumos în politică. A fost ales un preşedinte care n-a avut în echipa lui parlamentari. Au avut un rol foarte important primarii. Parlamentarii au trebuit să înţeleagă că nu ei sunt forţa acestui partid. Până acum s-a vehiculat ideea că ei deţin voturile, că ei deţin puterea în partid. Un singur parlamentar a intrat în turul doi ca prim-vicepreşedinte, cu cele mai mari şanse să ocupe această poziţie, pentru că aşa am dorit noi, primarii. Nici parlamentarii, dar nici directorii de deconcentrate nu au avut forţă, ci primarii", a subliniat primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai.

Nădrag: „Voi colabora foarte bine şi cu domnul Chiru"

Primarul oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag, a mărturisit că noua conducere a partidului care a fost aleasă sâmbătă în fruntea PDL Constanţa va aduce suflul nou de care organizaţia judeţeană are nevoie, dar mai ales liniştea la care partidul tânjeşte de ani buni. „Cred că voi colabora foarte bine şi cu domnul Chiru, este un constructor, ca şi mine, şi cred că este nevoie de un astfel de om la conducerea organizaţiei", a mai spus Nădrag despre noul şef, Gigi Chiru. Una dintre problemele pe care le-a ridicat primarul de la Hârşova a fost modul cum s-a făcut organizarea şi verificarea delegaţilor care au participat la Consiliul de Coordonare Judeţean al partidului. „Cred că ar fi trebuit să se organizeze mai bine din acest punct de vedere, dar într-un final lucrurile au fost bune. A fost perfect că a fost cineva din conducerea centrală, şi-au dat probabil seama că trebuie să se implice mai mult după ce de aproape un an ei au mers cu interimatul la organizaţia judeţeană". Şi decizia legată de introducerea unui post de prim-vicepreşedinte special pentru primari este una foarte bună. „Au avut în vedere faptul că primarii poartă miile de voturi pe care le-au adus partidului. Cine a avut această idee, să pună un primar într-o poziţie fruntaşă în conducerea partidului, a avut o idee genială", a mai spus Nădrag, subliniind faptul că el nu a dorit să candideze, în primul rând că erau şi aşa foarte multe candidaturi depuse (n.r. unul din patru delegaţi era candidat), dar şi pentru că politica trebuie făcută în Parlament.

„Banias a gafat punându-şi fratele pe listă"

La rândul său, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a declarat că Gigi Chiru şi-a apropiat primarii, iar ei l-au făcut să câştige. „Şi-a dorit foarte mult acest lucru, a fost determinat. Unii primari l-au sprijinit din primul tur şi l-au dus în turul doi. Ca şi echipă, cea nou formată este mult mai bună decât oricare. S-a format o echipă pe valoare, prin negocieri, unde a contat individul şi nu o listă. Banias a greşit că nu a adunat foarte mulţi primari pe listă. În cei doi ani nu şi-a apropiat primarii, ci funcţionarii publici, iar gafa cea mare a fost că şi-a propus fratele pe listă, în echipa sa, ca vicepreşedinte", a afirmat edilul comunei Poarta Albă.

Delicoti: „Brânză m-a ameninţat"

Primarul Vasile Delicoti a adăugat că a fost ameninţat chiar de către unul dintre candidaţii la preşedinţia PDL Constanţa. „Paul Brânză chiar m-a ameninţat, spunându-mi că ce-o să-mi facă el, că o să fiu vai de capul meu şi cel mai oropsit dintre toţi. Nu mi-a fost frică de PSD şi o să-mi fie frică de colegii mei?!", a afirmat primarul comunei Poarta Albă. Potrivit edilului, Paul Brânză ar fi vorbit în calitate de director al Autorităţii Navale Române, ameninţându-l în ceea ce priveşte relaţiile comerciale pe care Vasile Delicoti le derulează prin firmele sale.

Primarul din Poarta Albă a subliniat că rezultatul alegerilor de sâmbătă a fost o lecţie pentru toţi parlamentarii. „Chirilă s-a repliat la timp. Parlamentarii uită că au ajuns în Parlament cu ajutorul primarilor", a fost de părere Vasile Delicoti. Edilul din Poarta Albă şi-a exprimat speranţa ca noul preşedinte al PDL Constanţa să pună presiune pe miniştri pentru aducerea de fonduri către comunităţile locale, precizând că deşi Mircea Banias a avut prerogativele unui parlamentar nu a reuşit să pună suficientă presiune pentru a îndrepta atenţia celor de la centru către comunităţile locale din Constanţa. Vasile Delicoti a precizat că în perioada următoare trebuie ca PDL Constanţa să-şi constituie propria ligă a aleşilor locali, pentru ca primarii PDL din judeţ să-şi poată face mai lesne cunoscute problemele. „Cred că acesta a fost un minus al nostru. Că nu am o avut o ligă a aleşilor locali. O vom constitui şi vom alege să ne reprezinte colegi care nu sunt în Biroul Permanent Judeţean", a subliniat primarul comunei Poarta Albă.

Cojocaru: „S-a votat conştient şi responsabil"

Primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a fost, de asemenea, de părere că sâmbătă au avut loc alegeri democratice, corecte. „Au fost organizate bine, iar delegaţii au fost dornici să participe şi asta s-a văzut prin eroismul cu care au stat până la ora 1.00 noaptea în sală. Deşi au mai existat grupuri de influenţă, s-a votat conştient şi responsabil. Primarii au mobilizat foarte multe voturi în sprijinul noului preşedinte. Sunt sigur că va aduce un suflu nou organizaţiei. Deja se prefigurează o echipă tânără şi profesionistă, mă refer atât la secretarul general Tudorel Calapod, cât şi la secretarii generali adjuncţi Mihai Petre şi Elena Buhaiev. Preşedintele, fără o echipă bună, nu poate face mare lucru. Mă refer şi la prim-vicepreşedinţii care au intrat în turul doi: Constantin Chirilă, Nicolae Anghel, Florian Constantin şi Adrian Manole. Noi, primarii, l-am ales pe primarul Nicolae Anghel să ne reprezinte, să fie portavocea noastră", ne-a declarat primarul oraşului Murfatlar. Gheorghe Cojocaru a salutat lipsa directorilor de deconcentrate din noua echipă. „Consider că directorii de la deconcentrate sunt beneficiarii strategiei şi muncii politice duse de noi, primarii şi trebuie să răspundă în faţa noastră şi să fie evaluaţi de către noi, nu ei să fie şefii noştri. Sper ca noua echipă să-i strângă laolaltă pe cei mai buni din cele trei echipe, să alcătuiască o echipă de tineri şi profesionişti. Şi sper ca noul preşedinte să înveţe din greşelile predecesorului său", a subliniat primarul oraşului Murfatlar.

Mitrana: „Noi suntem puterea în judeţ"

Primarul din 23 August, Mugurel Mitrana este de părere că alegerile s-au desfăşurat civilizat, democratic şi n-au fost probleme de niciun fel. Cât despre noul şef al filialei judeţene a partidului, Gigi Chiru, Mitrana consideră că va avea o colaborare bună cu acesta. „Eu îi doresc succes, am văzut că are potenţial şi îşi doreşte să aducă rezultate". Şi noua decizie privitoare la introducerea unui post de prim-vicepreşedinte special pentru primari este văzută cu ochi buni. „Este normal să avem un loc în conducerea BPJ. Noi suntem puterea în judeţ. Şi eu mi-am depus candidatura pentru acest post, să vedem sâmbăta viitoare rezultatul alegerilor", a mai spus Mitrana.

Neamţu: „A contat şi speech-ul"

primari_pdl_Mihalache_Neamtu.jpgLa rândul său, primarul comunei Rasova, Neamţu Mihalache, a precizat că alegerile au fost unele democratice şi au adus o stare de normalitate în interiorul partidului. „Organizaţia de la Rasova s-a orientat şi în funcţie de speech-ul fiecăruia, cât şi de platforma program prezentată de fiecare candidat", a adăugat edilul, semn că unii dintre delegaţi s-au hotărât cum vor vota chiar în sală, după discursul fiecăruia dintre candidaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bine ca am scapat de Banias 13 Mar, 2011 23:39 Pai pe lista lui Banias apare si Learciu si Banias....cate voturi are Learciu sau Banias? Fara primari sunt cam fara voturi. Bravo lui Chiru si rusine lui Avatafu ca nu l-a sprijinit ca doar vine din Eforie dar chiar daca nu l-a sprijinit, Avatafu se pare ca nu a avut nici 10% din votul delegatilor din eforie