Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barde si Vancea, vicepresedinti ai Partidului Democrat

ro

04 Aug, 2003 00:00 1036 Marime text

Alegeri pentru extinderea Biroului Permanent Judetean

Democratii si-au ales trei vicepresedinti, doi secretari si un secretar zonal * Dupa aceste numiri, Biroul Permanent Judetean PD are 48 de membri * Presedintele Stelian Dutu a facut o prezentate a activitatii partidului din ultimele trei luni si a trasat liniile politice care trebuie urmate pana la viitoarea sedinta de Comitet Judetean * PD isi propune sa obtina 25% din optiunile electoratului * Presedintele Dutu a facut o oferta PNL, pentru un parteneriat politic

Casa de Cultura a Sindicatelor a gazduit, sambata, sedinta Consiliului de Coordonare Judetean al PD Constanta. La sedinta au fost prezenti 182 de delegati din aproximativ 200 membri de drept. In componenta consiliului intra membrii Biroului Permanent Judetean, presedinti si vicepresedinti ai organizatiilor din judet, dar si liderii grupurilor de consilieri PD din toate localitatile judetului. Principala tema a intalnirii a fost completarea posturilor ramase vacante in Biroul Permanent Judetean. Din cei 182 de delegati prezenti, 145 si-au exprimat optiunea prin vot. Alaturi de membrii mai vechi de partid, au primit functii de conducere Tanase Barde si Diane Vancea, care de putin timp au parasit PNTCD, trecand la PD. Democratii si-au ales trei vicepresedinti, doi secretari si un secretar zonal. Dupa aceste numiri, Biroul Permanent Judetean PD are 48 de membri. In urma exprimarii optiunilor membrilor cu drept de vot, Tanase Barde a fost ales vicepresedinte la departamentul de resurse umane, Diane Vancea va fi vicepresedinte la departamentul de relatii internationale, iar Maria Marin a fost numita vicepresedinte al departamentului ce se va ocupa de mediul de afaceri si relatiile cu IMM-urile. Dumitru Bocai a fost numit secretar, iar Adrian Tudora este noul secretar zonal.

"PNTCD este un partid mort"

Presedintele Stelian Dutu a facut o prezentate a activitatii partidului din ultimele trei luni si a trasat liniile politice care trebuie urmate pana la viitoarea sedinta de Comitet Judetean. Totodata, liderul democrat constantean a subliniat obiectivele organizatiei constantene pentru alegerile locale din 2004. PD isi propune sa obtina 25% din optiunile electoratului. Pentru a obtine procentajul propus, presedintele constantean a recomandat ca eforturile din urmatoarea perioada sa fie indreptate asupra organizarii interne a partidului. Liderul democrat a facut o oferta PNL, pentru un parteneriat politic: "Am facut o oferta PNL, pentru un parteneriat politic cu PD, intrucat numai impreuna putem sa deposedam PSD de consiliile locale si judetene, astfel incat la viitoarele alegeri PSD sa ramana fara baza sau influenta. Referindu-se strict la judetul Constanta, Stelian Dutu a declarat ca "in Constanta, relatia cu PNL este si nu prea, intrucat in 1992, 1996 si in 2000, inainte de alegeri, PNL bea bere si manca mici acasa la PSD. Cu toate acestea, PD face o oferta parteneriala PNL, ca sa curatam tot ceea ce inseamna putregai mafiot, daca acesta exista". La randul lor, noii membri PD, Tanase Barde si Diane Vancea, s-au prezentat si au motivat gestul lor de a intra in PD. Barde a subliniat ca a parasit PNTCD intrucat este un partid mort si s-a orientat catre PD intrucat ii cunoaste pe liderul Traian Basescu si pe presedintele constantean Stelian Dutu "si ca prieteni, dar si ca adversari politici", iar in acest moment PD este singurul partid din Romania care face cu adevarat opozitie actualei guvernari. Barde si-a exprimat convingerea ca, la viitoarele alegeri, PSD trebuie trimis in opozitie, pentru a se realiza cu adevarat schimbarea in tara noastra. La randul sau, Diane Vancea a reamintit ca are o experienta veche in spate intrucat a fost ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Ea si-a exprimat disponibilitatea si dorinta de a realiza obiectivele propuse pentru alegerile din 2004.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii