Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța - „Premierul Ciolacu are nevoie de lecții de buget-finanțe înainte de a agrava deficitul fiscal al României”
Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța - „Premierul Ciolacu are nevoie de lecții de buget-finanțe înainte- Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, critică dur propunerile guvernamentale privind impozitarea microîntreprinderilor și avertizează asupra riscurilor unui „derapaj fiscal-bugetar”.
Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, critică dur propunerile guvernamentale privind impozitarea microîntreprinderilor și avertizează asupra riscurilor unui „derapaj fiscal-bugetar”. Acesta subliniază că reducerea pragului de impozitare ar putea afecta grav economia și solicită soluții bazate pe digitalizare și eficientizare, nu pe măsuri care ar pune în pericol IMM-urile și deficitul bugetar.
Iată declarația integrală a deputatului Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța:
„Să-i recomande cineva lui Marcel Ciolacu un profesor bun de buget-finanțe vă rog! Poate premierul mai ia câteva meditații înainte să ne bage într-un derapaj fiscal-bugetar din care ne vom reveni foarte greu.
PNL susține menținerea pragului actual pentru microîntreprinderi. Indiscutabil. Explic de ce:
1. Reducerea subită a pragului de impozitare ar putea scoate din economie mai mult de un sfert din numărul total al microîntreprinderilor. Ați calculat impactul bugetar? Evident că nu. Este enorm.
2. O firmă care astăzi are cifra de afaceri de 500.000 de euro își va ”optimiza” activitatea, astfel încât o vei pierde din baza de impozitare. Observați că efectul este invers, da?
3. Guvernul are pe masă soluții de creștere a bazei de impozitare. Digitalizare, eficientizare. Poți să aduci mai mulți bani la buget fără să dinamitezi IMM-urile.
Și poate vorbim puțin și despre deficit?
PSD leagă deficitul de investiții și banii din PNRR de impozitul pe microîntreprinderi. Total greșit! Este o schemă clasică de manipulare. Poți să ai deficit în parametrii și să faci investiții. Vreți exemple?
Olanda 0.3% deficit, Spania 5.5% deficit, Germania 2.5%. Până și Bulgaria are un deficit de 1.9%. Toate aceste state cu deficit mai redus decât al nostru au investiții și le duc bine mersi.
România are 6.6% deficitul ceea ce ne plasează într-o zonă de incertitudine și ne slăbește reputația și șansele la o negociere corectă, între timp, fonduri de miliarde de euro din PNRR rămân blocate.
La guvernare nu-i totul așa de simplu. Ai nevoie și de pricepere și de decizie și de responsabilitate”, declară acesta.
Citește și:
Liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, mesaj cu ocazia prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp