Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cămin cultural şi grădiniţă cu program prelungit în Tuzla

ro

21 Apr, 2011 02:26 1963 Marime text
Tuzla_primar_Constantin_Micu.jpgComuna Tuzla va avea două noi obiective importante pentru comunitatea locală. Este vorba despre un cămin cultural şi o grădiniţă cu program prelungit, a căror construcţie va demara în perioada următoare.

„După a treia zi de Paşti vom începe lucrările la căminul cultural şi la grădiniţa cu program prelungit. Căminul va fi amplasat în noul cartier ce se va dezvolta spre malul mării, iar grădiniţa cu program prelungit o vom construi lângă dispensar. Ambele investiţii se vor realiza cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa", ne-a declarat primarul comunei Tuzla, Constantin Micu. Edilul a adăugat că în cartierul dinspre mare va fi asfaltată şi o stradă în lungime de 800 de metri. „În premieră, vreau să anunţ că vom asfalta o stradă care va duce până la malul mării şi va face legătura cu strada Farului", a precizat primarul Micu. În afară de această stradă, Primăria Tuzla va mai asfalta străzi interioare în lungime totală de opt kilometri. „Le vom asfalta mai întâi pe cele care au canalizare, astfel încât să nu fim nevoiţi să spargem asfaltul când vom înfiinţa reţea şi pe celelalte", a precizat edilul.

În ceea ce priveşte Casa de Cultură pe care primarul intenţionează să o construiască în centrul localităţii, în locul actualului cămin cultural, Constantin Micu a precizat că proiectul se află în faza de finalizare. „Sper ca în luna mai să înceapă şi lucrările la casa de cultură pe care o vom construi cu fonduri de la Zona Metropolitană", a afirmat primarul comunei Tuzla.

Far în sensul giratoriu

Centrul comunei Tuzla a fost înfrumuseţat, însă nu numai cu simboluri specifice Paştelui. Pe lângă carul cu ouă donat comunei Tuzla de către comuna Frătăuţi, din judeţul Suceava, ce a fost amplasat în faţa primăriei, în sensul giratoriu a fost montat avionul pentru care autoritatea locală a făcut demersuri să fie instalat încă din urmă cu câteva luni. „Vrem ca lângă avion să montăm un far de mici dimensiuni, care este, de asemenea, un simbol al comunei", a precizat primarul Constantin Micu.

Atmosfera sărbătorilor pascale se va face simţită şi prin darurile ce vor fi distribuite de către reprezentanţii administraţiei locale familiilor nevoiaşe din comună. „Vom distribui un număr de o mie de pachete cu alimente şi produse tradiţionale familiilor nevoiaşe şi vârstnicilor din comună. Începând de astăzi (n.r. ieri), demarăm această acţiune. Pachetele cu alimente conţin un pui, cozonac şi un cofraj de ouă", a precizat edilul comunei Tuzla.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii