Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatii PD-L din sudului litoralului au fost lansati la Mangalia

ro

18 Feb, 2008 00:00 766 Marime text

La Centrul Cultural Euxin din Mangalia, sase candidati ai PD-L, provenind din localitatile situate in sudul litoralului au fost prezentati de liderul organizatiei judetene a partidului, deputatul Stelian Dutu.

La eveniment au participat prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, si presedintele organizatiei de femei, Sulfina Barbu. Desi a avut un loc rezervat chiar in centrul scenei, una dintre cele mai asteptate prezente la lansare, Elena Udrea, nu si-a facut aparitia. Cei sase candidati: Zanfir Iorgus - Mangalia, Traian Cristea - Costinesti, Mugurel Mitrana - 23 August, Nicolae Craciun - Limanu, Grigore Nicolae - Pecineaga si Ghorghe Moldovan - Albesti, au, potrivit liderului PD-L Constanta, cele mai mari sanse la alegerile locale. Totodata, Stelian Dutu a prezentat o situatie dupa cum reiese din sondajele efectuate in localitatile constantene. El sustine ca, din cele 32 de unitati administrativ-teritoriale ale judetului - care au 91% din totalul populatiei - PD-L are sansele cele mai mari de a castiga Primariile in 27 dintre acestea. Mai mult, in cinci orase si doua municipii, PD-L ar castiga fotoliile de primar din primul tur, iar la Constanta mandatul de edil va fi luat in turul II. La Mangalia, candidatura primarului Zanfir Iorgus i-ar aduce acestuia un procent de 56%, iar PD-L-ului 42% si jumatate din consilierii locali, potrivit celei mai recente evaluari sociologice a formatiunii.

"Nu las Mangalia pe mana traficantilor de tigari"

"Mangalia este primul oras care nu mai asteapta mare lucru de la actuala guvernare, care a populatiei fondurile pentru subventia la energie termica, orasul fiind singurul din tara in aceasta situatie", a declarat Zanfir Iorgus. "Nu ne ramane decat sa ne concentram catre atragerea de fonduri europene, mai ales ca Mangalia a fost primul oras din Romania care a accesat si a primit fonduri structurale, in cadrul Proiectului de Reabilitare a Portului Turistic. Din pacate, mai exista voci care, timp de 18 ani, nu au facut nimic pentru acest oras si care s-au trezit acum sa spuna ca, la Mangalia, nu s-a facut nimic. Stiu, am spus ca patru mandate sunt prea mult pentru mine, dar nu pot lasa proiectele demarate pe mana unora care nu stiu decat sa transporte tigari dintr-o parte in cealalta a granitei", a adaugat seful administratiei publice locale. Totodata, el a reafirmat ca, indiferent de guvernare, sudul litoralului a fost defavorizat intotdeauna, iar lansarea sezonului estival nu va insemna decat "traditionalele" conferinte de presa, in care sunt criticate curatenia sau prezenta cainilor vagabonzi. Presedintele PD-L Constanta, Stelian Dutu, a anuntat faptul ca, pana pe 15 martie, toti candidatii la Primarii isi vor finaliza si prezenta populatiei programele electorale. "Va fi o batalie atipica la Constanta", a prezis liderul PD-L Constanta, care a anticipat ca "va functiona, probabil, aceeasi casatorie PNL-PSD, ca si in anii electorali trecuti". Theodor Stolojan a profitat de ocazie pentru a critica, inca o data, ezitarea Guvernului Tariceanu II in stabilirea datei alegerilor. In privinta votului uninominal, prim-vicepresedintele PD-L a declarat ca va sustine orice formula agreata de PNL si PSD. Cat despre redenumirea PD-L-ului in Partidul Popular, Stolojan a spus ca nu a fost luata nicio decizie, desi, la nivel european, formatiunea este parte a acestui grup politic.

Scris de: {autor}Mihaela MARIN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii