Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cârcotaşii au ripostat la inscripţia „Claudiu-Iorga Palaz Prefect pentru tine!" Palaz a făcut senzaţie cu maşina

ro

30 May, 2011 00:00 2241 Marime text

palaz_masina.jpgSâmbătă, la reuniunea prefecţilor din toată ţara, de la Băile Felix, maşina de serviciu a prefectului de Constanţa, Claudiu Palaz, a fost remarcată şi criticată de o parte dintre cei prezenţi pentru faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a pus numele şi titulatura pe maşină. Aşa cum ne-a spus în repetate rânduri, iniţiativa prefectului, singulară în ţară, este doar o acţiune de imagine a Prefecturii Constanţa, acţiune pe care cârcotaşii au şi scos-o în prim-plan. Se pare că unora nu le-a convenit faptul că Palaz şi-a trecut numele cu tot cu titulatură „Claudiu-Iorga Palaz Prefect pentru tine!" pe un autoturism al unei instituţii publice.

Mass-media prezentă la Băile Felix i-au adus la cunoştinţă premierului Emil Boc, dar şi ministrului Traian Igaş despre acţiunea prefectului de Constanţa, însă aceştia nu s-au pronunţat asupra acestui fapt, ambii declarând că nu au văzut autoturismul inscripţionat şi că probabil vor lua act de această acţiune dacă este cazul. Contactat telefonic, prefectul ne-a spus că nu este nimic greşit în ceea ce a făcut. „Nu mi-aş fi închipuit că promovarea într-o altă manieră, nouă, poate chiar în premieră absolută, a imaginii instituţionale va fi primită cu atâta rezistenţă la schimbare şi inovare. În definirea noii identităţi a Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa am parcurs paşi importanţi încă de la instalarea mea în funcţia de prefect, începând cu reconfigurarea site-ului oficial, cu împărţirea de pliante informative şi continuând cu sistemul de audienţe în mediul rural, în premieră în judeţul nostru. De ce deranjează că cetăţeanul află şi prin alte mijloace de comunicare outdoor cine este prefectul judeţului şi că acesta se află într-un anumit loc, la un anumit moment, acolo unde este nevoie, acolo unde trebuie să rezolve probleme care necesită prezenţa lui? Sunt o persoană publică şi-mi asum acest lucru. Este doar o acţiune de transparenţă, de imagine a prefecturii. Nu este nimic ilegal în asta. Atunci când maşina/maşinile prefectului sunt în judeţ este important ca oamenii să ştie şi să vină să îi spună prefectului toate problemele pe care le au, să-i bată în geam să-şi spună păsul", a spus Palaz.

În ceea ce priveşte legalitatea unui asemenea demers, cei care au remarcat la întâlnirea prefecţilor maşina au spus că inscripţionarea de nume proprii pe maşinile instituţiilor publice este interzisă prin ordin de ministru însă nu au indicat care ar fi acest ordin. „Să-mi arate legea în care scrie acest lucru", a spus prefectul, adăugând că maşinile instituţiei sunt inscripţionate cu autocolant, iar costurile au fost suportate din fonduri proprii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 30 May, 2011 19:50 pe mine ma cenzurati-la puscarie-cum dadea palaz imobile lui cusu si ciote la primarie
  • un constantean 30 May, 2011 15:42 cum si-a pus Mazare numele pe toate gadurile reabilitatblicie din banii constantenilor, de ce sa nu-si puna si domn prefect numele pe masina... doar si asta e comparata tot din banii publici. "PALAS ESTE PENTRU NOI, UN RADU MAZARE 2!"
  • kostas 30 May, 2011 14:59 dle. prefect, nu este o actiune de transparenta ci este o actiune de imagine in perspectiva alegerilor din 2012. cine este interesat de numele prefectului il poate afla ffffff usor. oare cand veti inceta cu gainariile astea politice si, ca oameni politici, sa faceti ceva si pentru aceasta amarata de tara? cand veti intelege ca romanii nu sunt asa de prosti pe cat ii credeti? terminati cu aceste prostii si apucati-va de munca(in interesul oamenilor nu in interesul politicii).
  • Partizanu 30 May, 2011 10:03 Buna idee. Decit sa mergi in vizita de lucru dupa sondajele de partid(geo-politice) mai bine in vazu lumi. Baile de multime se fac dupa regurile bine definite de trecut. Acum difera de la tara la tara.