Cat au muncit deputatii constanteni in 2010
Cat au muncit deputatii constanteni in 2010De remarcat faptul că cei mai puţin harnici au fost, în cele două luni, parlamentarii social-democraţi.
Chiar dacă activează într-un mediu plin de scandaluri şi luptă pentru putere, parlamentarii constănţeni şi-au mai rezervat şi o parte din timp pentru a veni în sprijinul comunităţilor care i-a ales. Dintre cei doi deputaţi liberali de la malul mării, doar Gheorghe Dragomir a subscris la două propuneri legislative, împreună cu 24 de colegi democrat-liberali, udemerişti şi social-democraţi. Acestea au vizat modificarea şi completarea Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali dar şi modificarea şi completarea legii administraţiei publice, Legea 215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ambele fiind la acest moment în dezbatere la comisii. La prima dintre propunerile legislative a mai subscris şi pedeliştii Constantin Chirilă, Zanfir Iorguş şi Maria Stavrositu.
Chirilă ajută la înfiinţarea satului Culmea
Chirilă şi-a adus contribuţia, pe lângă cea a altor 23 de deputaţi din toate formaţiunile politice - la fel ca şi colega sa Maria Stavrositu, la întocmirea proiectului legislativ care viza modificarea şi completarea legii administraţiei publice, Legea 215/2001 republicată. De remarcat faptul că, parlamentarul constănţean a transpus, într-o iniţiativă legislativă, una dintre promisiunile din campania electorală din 2008, care îi viza strict pe locuitorii judeţului - înfiinţarea satului Culmea, care urmează să aparţină de oraşul Ovidiu. Propunerea se află astăzi pe masa de lucru a comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, urmând ca proiectul să ajungă pe masa primei camere sesizate - Camera Deputaţilor, în 19 martie.
Pe lângă propunerea pe care a întocmit-o cu mai mulţi colegi de-ai săi, legată de modificarea statutului aleşilor locali, deputatul Zanfir Iorguş a mai contribuit şi la elaborarea propunerii care viza modificarea Legii administraţiei Publice Locale, 215/2001.
Colega sa de Cameră, Maria Stavrositu, s-a alăturat iniţiativei legislative elaborate împreună cu colegii deputaţi şi senatori - 24 la număr, pentru stabilirea statutului chiriaşilor, iniţiativă aflată în prezent în dezbatere la comisii. În plus, parlamentarul constănţean şi-a mai adus contribuţia şi la propunerea care viza înfiinţarea societăţilor comerciale având ca obiect de activitate abatorizarea animalelor şi comercializarea cărnii şi a produselor din carne. De altfel, iniţiativei i s-a alăturat şi deputatul social-democrat, Matei Brătianu.
Colega sa de partid, Manuela Mitrea, susţine, împreună cu opt colegi de-ai săi pesedişti şi liberali proiectul de Lege care viza modificarea şi completarea Legii nr.198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.
Amet Aledin, cel mai harnic
Dintre cei doi deputaţi ai minorităţilor, Amet Aledin (UDTTMR) şi Ibram Iusein (UTMR), primul a fost cel mai harnic în primele două luni din 2010. Pe lângă subscrierea la cele două iniţiative ale colegilor săi deputaţi, care vizau statutul chiriaşilor şi înfiinţarea unei societăţi pentru abatorizare, deputatul UDTTMR-ului s-a alăturat propunerii întocmite împreună cu colegii săi pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.130/2006 privind Inspecţia Socială la comisii. De asemenea, împreună cu alţi 11 senatori şi deputaţi, a solicitat modificarea Legii nr.384/2006 privind Statutul soldaţilor şi a gradaţilor voluntari dar şi propunerea pentru modificarea şi completarea Legii nr.514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic la comisii. În schimb, colegul său de la minorităţi, Ibram Iusein, a fost relativ mai leneş şi a „aderat" doar la cea din urmă propunere susţinută de Aledin.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp