Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat s-a platit pentru iluminatul in zig-zag

ro

10 Aug, 2010 00:00 2111 Marime text
mazare_parcuri.jpg Pentru a se respecta reducerea cheltuielilor cu 25% dorită de Radu Mazăre, ar trebui ca factura la iluminatul public în Constanţa să fie în august cu 1,8 miliarde lei vechi mai mică.

Primarul Radu Mazăre a hotărât să facă economie la bugetul local într-un mod mai special, prin tăierea iluminatului public. Drept pentru care, a dat dispoziţie ca pe bulevarde, şosele şi străzi să se aplice iluminatul în zig-zag, adică, în timp ce un stâlp produce lumină, celălalt este în repaus. Şi, pentru că nu se putea pune în practică această decizie prin setarea din centrul de comandă, s-a apelat la o metodă „manuală“ şi anume scoaterea becurilor de pe stâlpi. Cum niciun serviciu nu este gratuit, deşurubarea becurilor din oraş a costat ceva bani municipalitatea, după cum a susţinut Viorel Farcaş, şeful Serviciului Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa. 

„Pentru a scoate becurile s-au cheltuit 300 de milioane lei vechi. Prin reducerea de consum cu energia electrică preconizăm că se va reduce factura lunară cu 1,5 - 1,8 miliarde lei vechi. De abia la factura din august vom vedea ce economie s-a făcut de fapt“, a precizat Viorel Farcaş. Deocamdată, semi-debranşarea stradală este în grafic. „S-au scos becurile de pe bulevardele Tomis, Lăpuşneanu, Mamaia, Ferdinand, 1Mai, I.C. Brătianu şi şoseaua Mangaliei. Săptămâna viitoare vom termina şi pe Mircea cel Bătrân, Aurel Vlaicu, Brizei, Vârful cu dor şi I.L.Caragiale. Menţionez că nu se vor scoate becurile din faţa scărilor, pentru a nu se crea neplăceri“, a conchis Viorel Farcaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii