Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Bulai vs. vulnerabilitatea sistemului Deputatul PNL Bogdan Huţucă - „Avem nevoie de legi ferme în domeniul prevenirii și combaterii infracțiunilor sexuale"

ro

06 Sep, 2024 16:08 183 Marime text




Cazul Bulai a scos din nou la iveală o problemă majoră a societății românești, aceea că măsurile legislative și mecanismele de prevenire și combatere a infracțiunilor sexuale sunt insuficiente.

Prădătorii sexuali reprezintă o amenințare gravă la adresa siguranței, mai ales pentru cei mai vulnerabili dintre noi – copii, adolescenți și cei lipsiți de protecție.

„Prea multe femei și adolescente au cunoscut teama, la un moment dat în viața lor, iar acesta este un subiect care rămâne adesea tabu în societatea noastră. Cel mai dureros este că, în urma unui agresor, rămâne o victimă tăcută, lipsită de forță, mai ales dacă nu are curajul să se adreseze instituțiilor statului. Și mai grav este faptul că prădătorii nu se opresc, continuă să facă rău.
 
Este datoria noastră, ca societate, să ne asigurăm că cei care comit asemenea fapte abominabile nu pot scăpa nepedepsiți și că victimele beneficiază de sprijinul necesar. Avem nevoie de o reacție fermă, decisivă și imediată din partea legislativului, pentru a proteja copiii și tinerii din România: revizuirea și înăsprirea codului penal, extinderea termenelor de prescripție, educație și prevenție în școli, precum și suport extins pentru victime. Sunt convins ca Ministerul Justiției și Ministerul de Interne va veni cu măsuri suplimentare în perioada următoare, astfel încât să întărim spectrul legislativ", susține deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Citește și: 

PNL Constanța a decis candidații la alegerile parlamentare Coșa deschide lista la Senat și Huțucă la Camera Deputaților
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii