Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce companie din Constanţa a pãrãsit topul giganţilor din Europa Centralã şi de Est!

ro

08 Sep, 2012 03:04 1921 Marime text

Potrivit wall-street.ro, cinci companii din România ar fi pãrãsit, într-un clasament realizat de Doloitte, topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centralã şi de Est.

Printre aceste companii care au ieşit din „topul greilor din regiune“ se numãrã Electrica SA, unul dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa distribuţiei şi furnizãrii energiei electrice din România. Electrica are aproximativ 3,5 milioane de clienţi şi, potrivit wall-street.ro, compania are trei filiale de distribuţie: Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. Totodatã, compania are participaţii în cadrul Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Muntenia, E.ON Moldova şi al Electrica Soluziona.
A doua companie care a ieşit din topul mai sus menţionat este Cosmote Romanian Mobile Telecommunications. Cifra de afaceri s-a ridicat la aproximativ 450 de milioane de euro, mai micã faţã de 2010, atunci când aceasta a fost de 470 de milioane de euro. „În ceea ce priveşte profitul, compania de telefonie mobilã nu a trecut pe plus nici în 2011“, se aratã pe Wall Street.
Printre companiile care au pãrãsit topul Deloitte se regãseşte şi o companie din Constanţa, Grup Servicii Petroliere (GSP).

„Firma care desfãşoarã activitãţi de foraj marin a raportat anul trecut o cifrã de afaceri de 184,47 milioane de euro, în scãdere dramaticã faţã de 2010, când afacerile se ridicau la 548 de milioane de euro“, se precizeazã pe www.wall-street.ro. Compania ar fi avut pierderi de 71 de milioane de euro anul trecut. „În topul celor mai mari afaceri din Europa Centralã şi de Est pe 2010, compania ocupa locul 365“, menţioneazã publicaţia Wall Street.
Nici JTI International Manufacturing nu se mai regãseşte în acest top. Compania ar fi ratat, se pare, la mustaţã intrarea în Top 500 Europa Centralã şi de Est. JTI International Manufacturing a înregistrat o cifrã de afaceri de 458,2 milioane de euro pe 2011, foarte aproape de ultima companie clasatã în topul Deloitte. Aceasta a fost RCS&RDS, care a raportat afaceri de 479 de milioane de euro.
Cea din urmã companie care nu se mai regãseşte în top este Coca Cola HBC Romania. Veniturile multinaţionalei au fost, în 2010, de 415 milioane de euro. Datele financiare pentru 2011 nu sunt disponibile, se pare, pe site-ul Ministerului de Finanţe, dar compania a anunţat o scãdere de 4% a volumelor de vânzãri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii