Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firme au ieşit din schema cu pachetele bătrânilor

ro

22 Apr, 2011 01:26 3478 Marime text
cap_1.jpgPrintre societăţile care au furnizat anul trecut produse pentru pachetele bătrânilor constănţeni şi care nu se mai află acum printre câştigătorii licitaţiilor organizate pentru ulei, pui, zahăr, făină şi orez regăsim SC Argus SA Constanţa, SC Grup Petrol Maritim SA, SC Corado Cominvest SRL şi Dobre şi Fiii Logistics SRL, toate din Constanţa

În urmă cu două zile, a fost publicat anunţul de atribuire, pe loturi, a contractelor privind furnizarea produselor pentru pachetele pe care autorităţile locale constănţene le dau de opt ori pe an vârstnicilor. Potrivit anunţului de atribuire nr. 106051/20.04.11, valoarea totală a contractului este de 8.309.600 de lei fără TVA, faţă de 17.991.600 de lei fără TVA, cât dădea Primăria Constanţa anul trecut pentru aceleaşi pachete distribuite tot de opt ori pe an.

Puii pe care bătrânii îi vor găsi în pachetele pe care le vor primi anul acesta vor veni din patru surse: SC Matra SRL - Scorniceşti, Macromex Food Service SRL - Bucureşti, Avicola Slobozia SA şi Geocor Trade Imp-Exp din Constanţa. Valoarea totală a contractului, care va fi împărţit între cei patru agenţi economici, este de 4.399.200 de lei fără TVA.

pachete_mosi_batrani_pachete_2.jpgContractul privind furnizarea uleiului pentru pachete a fost câştigat de către SC Ned Com SRL, valoarea totală fiind de 1.842.400 de lei fără TVA, acest contract fiind atribuit în data de 7 martie, în detrimentul altei societăţi. Uleiul pe care îl va furniza autorităţilor locale va fi distribuit în două loturi. Zahărul va fi furnizat de Matra SRL şi de Ned Com Constanţa, firmele urmând a împărţi suma de 1.428.800 de lei fără TVA, iar contractul se va împărţi în trei loturi. Municipalitatea va da 639.200 de lei fără TVA pentru făina din pachete, produs care va fi distribuit în patru loturi, de către Dobrogea Grup SA. Pentru lotul patru de făină, două societăţi au venit cu preţ identic în urma organizării etapei finale de licitaţie electronică, comisia de evaluare solicitând SC Dobrogea Grup SA şi SC Ned Com SRL să prezinte o nouă ofertă de preţ. Noile preţuri ofertate au fost 1,69 lei/kg - SC Dobrogea Grup SA şi 1,7 lei/kg - SC Ned Com SRL. Pentru lotul nr. 5 de orez a fost anulată procedura de achiziţie pentru că la licitaţie au fost depuse oferte neconforme cu cerinţele.

Matra SRL din Scorniceşti, judetul Olt, îl are ca administrator şi unic asociat pe Lucian Petrache Ionescu. Firma are ca obiect de activitate „prepararea produselor din carne" şi este o obişnuită a licitaţiilor câştigate în judeţul Constanţa, nu numai la primărie. De altfel, societatea furnizează de ani buni puii pentru pachetele lui Mazăre.

Macromex Food Service SRL, societatea din Bucureşti care a câştigat furnizarea unei părţi din puii congelaţi pentru pachetele bătrânilor îi are ca administratori pe Dan Cristian Minulescu şi pe Cristinel Nicu Rusu şi ca asociaţi pe Dan Cristian Minulescu şi pe Nicolae Virgil Melinte, societatea având ca obiect de activitate „Comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun". Tot pui va distribui şi Avicola Slobozia SA, firmă al cărei administrator este Dumitru Stănoiu, iar asociat Gheorghe Silviu Boloca. Firma a fost înfiinţată în 2002 şi a câştigat şi anul trecut furnizarea unei părţi din contractul privind furnizarea puilor.

179 de miliarde de lei anul trecut, doar jumătate în 2011

Anul trecut, municipalitatea constănţeană scotea din buzunar pentru pachetele bătrânilor, distribuite tot de opt ori pe an, dublul sumei distribuite anul acesta. Dacă acum totalul produselor costă primăria 8.309.600 de lei fără TVA, în 2010, primăria dădea pentru aceleaşi produse suma de 17.991.600 de lei fără TVA. Pe lângă suma imensă dată anul trecut pe produse în comparaţie cu anul acesta, acum există şi o altă schemă a firmelor care au pus mâna pe aceste contracte. Anul trecut găseam pe listă societăţi precum pe SC Argus SA Constanţa, SC Grup Petrol Maritim SA, SC Corado Cominvest SRL şi Dobre şi Fii Logistics SRL, toate din Constanţa. Astfel, în 2010, puii congelaţi - 8.121.600 de lei fără TVA, orezul - 3.384.000 de lei fără TVA şi zahărul - 2.256.000 de lei fără TVA erau distribuite de SC Matra SRL Scorniceşti, SC Grup Petrol Maritim SA, Avicola Slobozia şi Dobre şi Fiii Logistics SRL. Uleiul a fost distribuit de aceleaşi firme care au furnizat şi puii congelaţi, cu excepţia SC Avicola Slobozia SRL, pentru 3.102.000 de lei, fără TVA. Făina pentru pachetele de anul trecut a fost dată de către SC Dobrogea Grup SA, dar şi de SC Dobre şi Fii Logistics SRL contra sumei de 1.128.000 de lei fără TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii