Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:39 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce parlamentari au bloguri şi ce fac cu ele

ro

16 Sep, 2010 00:00 1578 Marime text
politicieni_bloguri.jpgSingurul dintre parlamentarii constănţeni care are  cele mai noi postări pe blogul rău este democrat-liberalul Mircea Banias

Răspunsul la o astfel de întrebare, privitoare la ce s-a întâmplat cu blogurile pe care candidaţii la parlamentarele din 2008 şi le-au deschis pentru a-i atrage şi pe tinerii internauţi de partea lor, este unul cât se poate de simplu: au rămas inactive imediat după momentul desfăşurării alegerilor sau, cu câteva excepţii, cu foarte puţine postări şi updatări referitoare la activitatea pe care au desfăşurat-o de când au intrat în Parlamentul României.

Cu excepţia celor trei parlamentari liberali - Haşotti, Lupu şi Dragomir, dar şi a celor doi ai minorităţilor - Amet Aledin şi Iusein, plus Zanfir Iorguş (PDL) şi Nicolae Moga (PSD), care în campania de la alegerile parlamentare nu au ales să-şi promoveze astfel proiectele de viitor parlamentar, toţi ceilalţi deputaţi sau senatori constănţeni au câte un mediu de comunicare cu cei care i-au ales.

Nu este nimic rău că parlamentarii care au fost aleşi au găsit şi această cale pentru a comunica cu eventualii lor votanţi. Problema este cu totul alta. Văzută şi de această dată ca o modalitate de a atrage voturi la alegeri, blogurile au fost abandonate de cei care s-au promovat prin intermediul lor, imediat cum s-a terminat campania. Cele câteva postări care au precedat alegerile din noiembrie 2008 au constat în diferite articole din presa locală care făceau referire la declaraţiile pe care le-au făcut în diferite conferinţe de presă, mai degrabă despre activitatea de lider de organizaţie, decât de cea de ales trimis în Parlamentul ţării. Exemplu evident în acest caz este senatorul Mircea Banias, care, chiar dacă are cel mai updatat blog dintre toţi cei 11 colegi ai săi, majoritatea postărilor sunt materiale de presă.

Cei patru M şi-au uitat blogurile

Ceilalţi doi colegi ai săi, Nicolae Moga şi Puiu Haşotti, n-aveau ce să-şi posteze pe blog pentru că nu s-au preocupat să-şi facă unul în timpul campaniei electorale din motive care ţin probabil de posibilitatea de a atrage voturile alegătorilor din colegiul lor care este predominant rural. În schimb, social-democratul politicieni_bloguri_-_alexandru_mazare___.jpgAlexandru Mazăre şi-a abandonat site-ul chiar înainte de alegerile din noiembrie 2008, ultima postare fiind pe 24 octombrie 2008.

La capitolul deputaţi, cele mai recente postări le are Constantin Chirilă (PDL), care şi-a mai adăugat pe site câteva dintre activităţile întreprinse, ultima dată pe 16 mai 2010. Relativ recentă este şi postarea Mariei Stavrositu, care a scris ultima dată pe blog pe 21 septembrie 2009. Una dintre cele mai vechi postări le are şi deputatul social-democrat Antonella Marinescu, din octombrie 2008, însă nu este de trecut cu vederea faptul că este şi unul dintre cele mai animate bloguri. La fel de interesant este şi blogul colegei sale Manuela Mitrea, care însă nu a mai fost updatat din 15 februarie 2010, de la momentul în care a transmis o interpelare către ministrul Sănătăţii, privitoare la starea bolnavilor de cancer din România.
Blogul deputatului Eduard Martin nu mai este activ pentru că pagina sa nu se mai deschide. Cu alte cuvinte, se pare că nici acesta nu s-a mai îngrijit să-şi modifice câte ceva în conţinutul paginii sale personale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • coco 16 Sep, 2010 07:22 niste nemernici!