Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Albatros, extins cu act adiţional Suplimentare de la CJC pentru Mobitom-ul lui Oancea

ro

23 Apr, 2011 01:46 1839 Marime text
cjc.jpgFirma patronată de afaceristul Gheorghe Oancea a obţinut o suplimentare de la Consiliul Judeţean Constanţa pentru contractul privind extinderea Centrului Albatros.

Într-o ediţie anterioară, relatam că SC Mobitom SA a semnat cu instituţia Consiliului Judeţean Constanţa contractul „Lucrări de C+M+I (construcţii, montaj şi instalaţii), amenajarea şi protecţia mediului, racordul la utilităţi - proiectare şi execuţie şi dotări independente aferente proiectului Extindere complex terapeutic Centrul Albatros". Lucrările de extindere a Centrului Albatros sunt finanţate în baza Programului operaţional regional 2007 - 2013, Axa prioritară Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.

Contractul nr. 9354, care a adus societăţii 3.451.652,12 lei fără TVA - preţul de atribuire, a fost parafat pe 14 mai 2010. De precizat că valoarea estimată a fost de 4.372.252 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Se pare că cele peste 34 de miliarde de lei vechi fără TVA nu au fost de ajuns, fiind nevoie ca CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu să pluseze. Pe 4 aprilie 2011, Mobitom a primit o suplimentare de 179.506,48 lei fără TVA, dintr-o valoare estimată a lucrărilor adiţionale de 181.004,51 lei fără TVA.

Pentru a afla de ce a fost nevoie de o suplimentare de fonduri în cazul acestui contract, l-am contactat telefonic chiar pe Gheorghe Oancea - patronul Mobitom. „Nu ştiu despre ce este vorba. Sărbători fericite!", ne-a transmis afaceristul întrerupând conversaţia brusc. Potrivit datelor furnizate de către Registrul Comerţului (Recom), SC Five-Holding SA, al cărei asociat este Gheorghe Oancea, deţine 98,678% din Mobitom SA, restul de 1,322% fiind asociaţi în listă.

Oancea, colaborator vechi al Primăriei şi al CJC

De precizat că Gheorghe Oancea, scafandru profesionist, este un apropiat al primarului Radu Mazăre şi al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, beneficiind prin firmele sale de contracte importante de la CJC şi de la Primăria Constanţa. Printre lucrările contractate de firmele sale se numără reabilitarea Teatrului de Vară Soveja, lucrări la Ţara Piticilor, locuri de joacă pentru copii şi în alte zone ale municipiului, reparaţia şi vopsirea băncilor de odihnă, amenajarea unor centre de prevenţie, tratament medical primar şi a punctelor de salvamar din zona litorală ş.a. De altfel, Oancea, prin Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, se ocupă şi de construirea unei şcoli de scafandri şi salvamari, fix pe malul lacului Tăbăcărie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii