Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV se laudă cum consumă bani europeni

ro

25 Aug, 2010 02:25 1386 Marime text
Ca parte a implementării strategiei de accesare a fondurilor europene şi având în vedere tendinţele actuale de trecere la noi metode de pregătire şi instruire pentru personalul navigant fluvial, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a participat ca partener în implementarea proiectului EWITA.

Acesta se referă la platforme web europene şi concepte de instruire pentru transport intermodal pe ape interioare (European Web Platforms and Training Concepts for Intermodal Inland Waterway Transport). În cadrul acestui proiect au fost dezvoltate două platforme de pregătire la distanţă, pe care CERONAV le va putea oferi, din toamna acestui an, ca şi programe complementare de învăţare pentru personalul navigant fluvial. Proiectul, finanţat de Comisia Europeană prin programul Marco Polo II - Apelul 2007/Acţiune Comună de Învăţare, a fost coordonat de Via Donau (Austria) şi implementat împreună cu alţi 8 parteneri din cinci ţări europene (Austria, Olanda, Belgia, România şi Germania) pe parcursul a doi ani, în perioada 1 iunie 2008 - 31 mai 2010. Bugetul total al proiectului a fost de 1.512.889 euro, cofinanţarea Comisiei Europene fiind de 50%. CERONAV a beneficiat de un buget de 83.942 euro.

EWITA este un proiect complementar proiectului eWIT (Web-based Intermodal Inland Waterway Transport Training for Europe), acesta din urmă fiind derulat în cadrul programului Marco Polo I în perioada 2003 - 2005 şi al cărui rezultat principal a fost dezvoltarea, testarea şi implementarea platformei de eLearning INeS pentru navigaţia pe ape interioare. În cadrul eWIT a fost conceput conţinutul unui număr de şapte discipline (ape interioare, nave fluviale, porturi şi terminale, RIS, piaţa şi organizare, transport intermodal, politici şi legislaţie), structurate pe trei niveluri de învăţare (începători, avansaţi, profesionişti). Platforma INeS face uz de materiale multimedia, elemente interactive, imagini şi elemente grafice, accesarea ei putându-se face gratuit. Partenerii implicaţi în derularea proiectului EWITA şi-au propus actualizarea şi extinderea conceptului european dezvoltat în cadrul eWIT în ceea ce priveşte nivelurile de învăţare, conţinutul, uneltele şi limbile în care să poată fi accesată platforma. În acelaşi timp, EWITA a adaptat platforma INeS la coridorul Dunării, redenumind-o INeS Danube şi, în plus, a creat o a doua platformă pentru coridorul Rin - Maas - Schelde, INeS RMS. Cele două platforme combină specificul european cu cel regional şi naţional şi vor fi disponibile în patru limbi: engleză, germană, olandeză şi română. Un depozit de conţinut pan-european a fost special creat pentru a facilita actualizarea şi sincronizarea platformelor, permiţând în acelaşi timp o administrare simplă şi uşoară a uneltelor comune de învăţare disponibile pentru diferitele discipline. Numărul mare de accesări a celor două platforme dovedeşte deja succesul acestora, precum şi al proiectului în ansamblul său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii