Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru - „Mazăre, ca şi Hitler, va deveni o pată neagră şi urâtă, după 2012"

ro

03 Apr, 2011 22:11 2681 Marime text
cap_6.jpgChristian Gigi Chiru a anunţat ieri că îl dă în judecată pe Radu Mazăre pentru jignirile aduse şi că îi va cere despăgubiri în valoare de un milion de euro, bani pe care-i va folosi să repare gardurile de la cimitirele Constanţei

Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat ieri că îl va da în judecată pe primarul Constanţei pentru jignirile ce i-au fost aduse.

„Vreau să-i dau nişte veşti domnului primar Măzărică, pentru că aşa îi voi spune de acum înainte, acest mic nazist al vremurilor noastre. El a demonstrat că este nazist, iar acum arată că este şi rasist. Este pentru a doua oară când mă atacă public, şi neprovocat. Îl anunţ că îl voi da în judecată şi îi voi cere un milion de euro despăgubiri, iar de acei bani voi repara gardurile cimitirelor din Constanţa", a declarat Christian Gigi Chiru. Şeful democrat-liberalilor constănţeni este de părere că prin jignirile ce i-au fost adresate, Mazăre ar încerca să distragă atenţia de la subiectul gardului ucigaş de la Cimitirul Central care s-a prăbuşit peste doi oameni, pe unul dintre ei omorându-l. Cu acest prilej, Chiru l-a înştiinţat pe Mazăre că nu este ţigan, invitându-l să demonstreze în instanţă că ar fi, pentru a-şi susţine afirmaţiile.

„Originile mele sunt pur româneşti"

Chiru_Mazare_Gigi_Chiru_1.jpg„Aş fi fost mândru şi aş fi recunoscut în prima secundă, dacă eram rrom, ţigan... Îl anunţ însă că originile mele sunt pur româneşti. Ştiu că şi-a pus generalii să-mi caute originile şi chiar etimologia numelui, dar eu îl scutesc de acest efort. I-am pregătit un material referitor la familia mea - unde ne-am născut, unde am trăit. (...) De patru generaţii, familia mea trăieşte în Dobrogea. Suntem originari din comuna Horia, judeţul Tulcea", a declarat Gigi Chiru, adăugând că în timp ce numele său de familie are origini greceşti, al primarului Mazăre vine de la o plantă leguminoasă, cu fructe în formă de păstaie, şi cam atât.

Gigi Chiru şi-a reiterat afirmaţiile potrivit cărora speră ca în 2012 Constanţa să scape de administraţia Mazăre. „Aşa cum Hitler a devenit o pată neagră în istorie, sper ca şi Mazăre să devină o pată neagră şi urâtă după alegerile locale din 2012", a declarat democrat-liberalul. Chiru a precizat că va face toate demersurile pentru „corijarea" lui Mazăre, întrucât este convins că primarul va continua în acelaşi stil. „Am crezut că prima oară a fost un accident , însă a doua oară a spus cuvântul «ţigan» de trei ori în două minute", a adăugat democrat-liberalul.

Antecedente

Reamintim că prima jignire adresată de Mazăre şefului PDL Constanţa a avut loc pe 7 februarie, atunci când, în emisiunea Reporter de la TV Neptun, edilul a vorbit în acelaşi registru despre Chiru: „S-au dus pe la ţiganu' ăsta de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii), pe la Chiru, care nu ştie ce să facă decât să blocheze orice construcţie...". Ca urmare a acestor declaraţii, postul de televiziune a fost somat public de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. Mai precis, prin decizia nr. 230 din 3 martie a.c., CNA a sancţionat SC SOTI Cable Neptun SRL pentru TV Neptun, din pricina injuriilor. Consiliul a considerat că prezentatoarea emisiunii ar fi trebuit să intervină şi să-l atenţioneze pe invitatul emisiunii de ştiri că o asemenea atitudine contravine legislaţiei audiovizuale. Or, aceasta nu a avut nicio reacţie din care să reiasă măcar că dezaprobă folosirea unui limbaj injurios de către invitat. „Atitudinea permisivă a prezentatoarei emisiunii a condus, implicit, la încălcarea dreptului la imagine al persoanei la adresa căreia dl. primar Radu Mazăre s-a referit în termeni injurioşi", se arată în decizia CNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gasca 04 Apr, 2011 23:07 suntem speriati cu totii! De unde a aparut Chiru acesta? Nu mai avem somn, nu mai avem liniste, nu mai avem nici macar starea necesara sa ne facem planuri pt. vacanta.... Adio, Papua, adio, Brazilia. adio, Venezuela! Ramanem pe frumosul nostru litoral, in frumosul nostru oras care ne-a adoptat si ne ocupam de denigrarea d-lui Chiru ca se pare c-ar veni tare si si cu sanse sa ne depaseasca fara a semnaliza! Asa ca ne-om sacrifica si noi un concediu ca n-o fi foc, altfel ne riscam urmatoarele vacante de pe tarimul cu iz de ierburi...Of, of ,Chirule de ce ne dai batai de cap?!
  • tepes 04 Apr, 2011 13:49 mazarica e un cocalar,si la propriu si la figurat! chirule,ignora-l !!!
  • tepes 04 Apr, 2011 13:27 MAZARICA,DU-TE UNDE-OI VEDEA CU OCHII SI LASA ORASUL ASTA IN PACE CA L-AI CAPUSAT DESTUL ,TU SI ACOLITII TAI ! AI O ATITUDINE DE COCALAR !
  • Florian Constantin 04 Apr, 2011 11:45 AOLEU MAGDA IMI CER SCUZE CA NU L-AM PUTUT BAGA PE PREDA DUMITRU PE CARE MI-AI ORDONAT TU ... IMI CER SCUZE SI PROMIT SA NU SE MAI INTAMPLE , da la pensionari ma lucrat chiru cred ca a aflat de noi
  • constantean 04 Apr, 2011 08:51 Felicitari d-le CHIRU pt curajul cu care il infruntati pe acest individ,nimeni pana acum nu a avut curajul sa o faca.Surse din anturajul lui spun ca nu mai au somn noaptea ,nu-si mai revin de cand ati anuntat ca vreti sa candidati la primarie.D-zeu sa va ajute si sa va apere de golanii astia care nu stiu ca sa mai faca sa va scoata din cursa .D-ZEU sa ne ajute si pe noi sa scapam de el si sa-i lumineze pe oameni sa iasa lavot , sa-l trimitem unde ii este locul.
  • Mazare DISPARI 03 Apr, 2011 23:34 Mazare sa plece urgent unde vrea el numai de primarie sa se lase ca e depasit de situatie si in afara de aparitii in public in diferite ipostaze nu mai stie nimic. E timpul pentru alt primar