Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru solicită Curţii de Conturi să se sesizeze în cazul FIN.CO.GE.R.O SPA

ro

28 Jun, 2012 01:00 2084 Marime text

cap_7.jpgPreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, atrage atenţia asupra executării silite a municipiului Constanţa de către FIN.CO.GE.R.O SPA. Astfel, el solicită Curţii de Apel să se sesizeze în acest caz, care, în opinia sa, „ia amploare".

Potrivit unui comunicat de presă semnat de liderul democrat-liberalilor constănţeni, primarul Radu Mazăre „transferă rezolvarea acestei probleme pe umerii noştri, deşi el este responsabil pentru contravaloarea executării silite în valoare de 13 milioane de euro, pentru care noi, constănţenii, trebuie să plătim". În sensul acesta, Chiru susţine că „primarul nu a fost interesat să apere cinstit patrimoniul oraşului şi interesul constănţenilor". El consideră că „din cauza comportamentului de grandoman şi din cauza evitării discuţiilor şi demersurilor care ar fi stopat şi diminuat penalităţile, precum şi sumele datorate, riscăm în final să plătim 30 de milioane de euro acestei firme". „De ce plătim noi, constănţenii, neglijenţa în serviciu a primarului?", se întreabă retoric Chiru.

Liderul PDL Constanţa nu crede că la situaţia aceasta s-a ajuns doar din cauza a ceea ce el numeşte „o aroganţă administrativă" şi susţine că „ingineria imobiliară" ar fi putut fi stopată în cei 12 ani care s-au scurs de la concesionarea terenurilor către investitorul italian.

În final, Gigi Chiru declară: „Solicit public Curţii de Conturi să constate cine se face vinovat de afacerea FIN.CO.GE.R.O SPA şi de valoarea uriaşă a acestui prejudiciu şi, în acelaşi timp, să procedeze la reţinerea sumelor de la cei care se fac vinovaţi".

Menţionăm faptul că, prin intermediul unui mesaj trimis pe telefonul mobil, i-am solicitat primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, un punct de vedere legat de criticile pe care i le aduce Chiru, dar acesta nu ne-a răspuns. În cazul în care ne va transmite un punct de vedere, el va fi publicat ulterior.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii