Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine ia contractele de opt miliarde de la RAJDP? Se deschid ofertele pentru salcie, răchită şi salcâm

ro

29 Mar, 2011 01:22 1485 Marime text
cap_5.jpgLa sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa au loc astăzi şi mâine procedurile de deschidere a ofertelor pentru achiziţionarea de butaşi de răchită şi de salcie, respectiv de puieţi de salcâm.

Într-o ediţie anterioară relatam că Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, se pregăteşte să achiziţioneze din nou material dendrologic pentru împăduririle din judeţ, în cantităţi „industriale". Instituţia, care nu demult se ocupa exclusiv de drumurile şi podurile judeţene, a demarat în acest sens două proceduri de achiziţie. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), instituţia condusă de directorul Adrian Gâmbuţeanu a pus la bătaie nu mai puţin de 170.000 de lei fără TVA, adică 1,7 miliarde de lei vechi. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 60%, iar calitatea şi termenul de livrare 40%. Potrivit anunţului din SEAP, deschiderea ofertelor a fost programată să aibă loc astăzi, începând cu ora 11.00, la sediul RAJDP din strada Celulozei nr. 15A. Se cere ca ofertanţii să aibă ca experienţă similară minim un contract şi maxim două cu acest obiect de activitate şi o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de 3.400.000 de lei. Garanţia de participare la licitaţie este de 3.400 de lei.

Prin cea de-a doua procedură de achiziţie demarată, RAJDP intenţionează să cumpere puieţi de salcâm. Valoarea estimată a contractului de furnizare salcâm este chiar triplă în comparaţie cu cea pentru salcie şi răchită: 519.600 lei fără TVA, adică de aproape 5,2 miliarde de lei vechi. Deschiderea ofertelor pentru această achiziţie este programată să aibă loc mâine, începând cu ora 11.00, la sediul RAJDP. Criteriul de atribuire este şi în acest caz oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 70%, iar termenul de livrare 30%.

Ca şi în cazul licitaţiei prezentate anterior, se cere ca ofertanţii să-şi dovedească experienţa similară cu minim un contract şi maxim două contracte având acelaşi obiect de activitate. Garanţia de participare la licitaţie este de 10.392 de lei, iar cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minim 1.039.200 lei/an. După cum se observă, RAJDP este dispusă să cheltuiască pentru cele două achiziţii aproximativ opt miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii