Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se bate pentru scaunul de primar la Bărăganu

ro

12 Apr, 2011 02:40 1914 Marime text
IBaraganu_candidati_primaria.jpgeri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru Primăria Bărăganu. Pentru fotoliul lăsat gol după decesul primarului Constantin Benţea se luptă, pe 1 mai, cinci candidaţi: patru aparţinând formaţiunilor politice, iar unul independent, fost pedelist şi el la origini

Într-o ediţie anterioară, aminteam faptul că în ciuda anunţului făcut de Uniunea Social Liberală că la alegerile de la Bărăganu va avea un candidat comun, pe Titu Neague, la aproape două săptămâni distanţă, un liberal şi-a depus şi el candidatura. Valentin Barbu este candidatul care va reprezenta PNL-ul la alegerile din 1 mai, iar candidatura sa a fost depusă la Biroul Electoral pe 6 aprilie.

Şi pesediştii constănţeni, dar şi liberalii din conducerea PNL au spus că motivul pentru care nu pot merge împreună la alegeri ţine de protocolul naţional al USL, care nu a fost înregistrat la Tribunal, ceea ce îi face să meargă cu candidaţi proprii. Ba chiar, au spus că nu îşi vor face contracampanie în perioada premergătoare alegerilor şi că vor semna chiar şi un pact care să stipuleze acest lucru. Cristinel Dragomir, secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa spunea că în cazul în care candidatul PNL şi cel al PSD vor intra în turul doi aceştia chiar se vor pupa pe stradă, pentru ca lumea să-i vadă cât de bine se înţeleg ei.

În afara celor doi, şi-au mai depus documentele pentru intrarea în cursa pentru primărie şi un candidat al PDL-ului - Luminiţa Micuţ, actual secretar al comunei, un candidat din partea PNŢCD-ului - Ilie Gologan şi unul independent - Ion Vasilache, fost membru PDL. Acesta din urmă, potrivit celor declarate de deputatul Constantin Chirilă, responsabil de colegiul în care se află localitatea Bărăganu, s-a aflat pe lista de sondaj întocmită de PDL în vederea desemnării candidatului PDL la primărie. Numai că democrat-liberalul Vasilache, văzând că nu a fost el ales candidatul partidului, s-a gândit să intre de unul singur în cursă, ca independent. „Când te înscrii în alt partid sau alegi să candidezi independent, cum a făcut-o el, automat îţi pierzi calitatea de membru de partid pe care ai avut-o anterior", a spus Chirilă. Candidatul independent şi-a depus actele la Biroul Electoral pe 8 aprilie. Candidatul PDL a fost ultimul care s-a înscris în cursă, Luminiţa Mihuţ depunându-şi dosarul în cursul dimineţii de ieri.

Un candidat din Lanurile

Liderul partidului de la nivel judeţean, Tudorel Chesoi, ne-a spus că iniţial partidul său nu dorea să aibă un candidat la aceste alegeri, pentru că timpul de pregătire este foarte scurt, dar unul din membrii de partid, Ilie Gologan, s-a arătat interesat de candidatură. „Nu este de foarte multă vreme membru. Noi ne dorim să luăm ceva procente, pregătind astfel campania de anul viitor. Este un om bine văzut în sat. Candidatul nostru este singurul din satul Lanurile, care ţine de localitatea Bărăganu", a spus Chesoi. Acesta a mai spus că nu a făcut un sondaj de opinie pentru a-i evalua şansele lui Ilie Gologan pentru că lucrurile s-au desfăşurat foarte repede. Candidatul PNŢCD şi-a depus candidatura la Biroul Electoral duminică, 10 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii