Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinematograful "Dacia" tepuieste spectatorii

ro

03 Dec, 2002 00:00 764 Marime text

"Romaniafilm" a anulat un spectacol pentru a ceda sala unei firme de cosmetice

Cei care au dorit sa mearga la filmul "Occident" duminica, la ora 18, au avut parte de o surpriza neplacuta * Sala fusese inchiriata unei firme de produse cosmetice * Directorul "Romaniafilm", filiala Constanta, Dumitru Vlaescu, recunoaste ca a facut-o pentru bani * Spectatorii nu au fost anuntati prin intermediul presei, ci doar printr-un bilet asezat la cinematograf, sub afis * "Romaniafilm" ar putea primi o amenda intre doua si zece milioane lei, afirma inspectorul sef al OPC, Eugen Voineagu

Constantenii care au incercat duminica seara sa vada filmul "Occident" de la cinematograful "Dacia" s-au trezit ca au fost pacaliti. "Occident" e un film romanesc ce a inregistrat un succes considerabil si ruleaza pentru a doua saptamana la "Dacia", tocmai in urma solicitarii telespectatorilor. "Romaniafilm", Filiala interjudeteana Constanta, a anuntat, ca de obicei, programul filmului in presa. Astfel, "Occident" urma sa ruleze la cinematograful "Dacia", de la ora 10, la interval de doua ore, ultimul spectacol urmand sa aiba loc la 18. Duminica seara, incepand cu ora 17.30, spectatorii au inceput sa ajunga la cinematograf. Acolo, surpriza! Holul era plin de doamne si domnisoare imbracate elegant, care asteptau sa intre la un spectacol. Intr-adevar, dincolo de usile pazite de badigarzii discotecii "No Problem", totul era amenajat ca pentru spectacol. Undeva in stanga usilor, era asezat un banner cu numele unei firme de produse cosmetice.

Surprize, surprize

Casa de bilete era inchisa, iar cei care cereau relatii aflau ca filmul nu mai ruleaza, in sala urmand sa aiba loc un spectacol organizat de firma de produse cosmetice. Am aflat ca spectacolul a durat aproape patru ore si a fost dedicat implinirii a sapte ani de la intrarea firmei pe piata romaneasca. Cu aceasta ocazie, s-a organizat un spectacol, in locul filmului. Toti cei care venisera pentru film au plecat dezamagiti si fara sa isi ascunda indignarea si s-au aciuat prin barurile din zona, sa-si inece amarul. In dreapta intrarii, sub un afis al filmului, era un anunt care spunea ca spectacolul de la ora 18 fusese "cedat". Cu toate ca spectatorii fusesera pacaliti, directorul Filialei interjudeteane Constanta a societatii "Romaniafilm", Dumitru Vlaescu, opineaza ca nu este o problema, pentru ca spectatorii "pot sa vada filmul oricand, la orice ora, in zilele urmatoare" si ca ceea ce s-a intamplat duminica a fost o "situatie particulara, care nu se intampla oricand". Ca apoi sa adauge ca cedari de spectacole se pot intampla o data pe luna sau o data la doua-trei luni. Atunci cand l-am intrebat cine a solicitat sala alta data, in timpul programului de spectacole, directorul Vlaescu s-a grabit sa numeasca titlul unei emisiuni realizate de un post local de televiziune. De parca asta ar fi trebuit sa ne cucereasca simpatia, fiind vorba de colegii nostri din presa.

Pentru bani mai multi

In ceea ce priveste incidentul de duminica, Vlaescu a recunoscut ca motivul cedarii spectacolului a fost ca firma a platit mai bine, iar al doilea a fost ca "Romaniafilm" "a raspuns la solicitare". De parca cinematograful "Dacia" ar trebui sa aiba vreo obligatie, fie ea chiar morala, fata de o firma care distribuie cosmetice. Cat despre suma pe care a primit-o, Dumitru Vlaescu a spus ca "nu este important despre cati bani e vorba", iar apoi a vorbit despre contravaloarea celor 150 de bilete, conform numarului de locuri din sala, la pretul de 30.000 lei, fara a spune insa explicit daca aceasta e suma. Schimbarea programului a fost anuntata cu doua zile inainte, spune directorul Vlaescu, intelegand prin asta biletul pus sub afisul filmului. Cu alte cuvinte, spectatorii ar fi trebuit sa treaca pe la cinematograf cu doua zile inainte, ca sa se convinga ca totul e in regula si abia apoi sa mearga sa vada filmul! Caci "Romaniafilm" nu s-a obosit sa transmita schimbarea catre ziarele locale ce prezinta zilnic programul filmelor. Unul dintre participantii la spectacol ne-a declarat ca a plecat la ora 22 si inca nu se terminase. Cum discoteca se deschide in mod normal la ora 22, nu ne-ar mira ca si tinerii veniti la discoteca sa mai fi asteptat ceva timp pe la usi. Directorul Vlaescu ne-a declarat in acest sens ca firma producatoare de cosmetice a luat legatura, separat, cu societatea brasoveana "Pimen", care se afla in asociere in participatiune cu "Romaniafilm", pentru sala. Afland de la noi despre cele intamplate, inspectorul sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Eugen Voineagu, ne-a declarat ca va face un control la cinematograf, in cursul zilei de astazi, si va aplica o amenda intre doua si zece milioane lei, pentru ca nu au fost anuntat spectatorii. Cat despre "Romaniafilm", ancheta noastra va continua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii