Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circul PNL - PD-L, varianta Navodari

ro

04 Oct, 2008 00:00 888 Marime text

Alesii locali navodareni nu reusesc sa se inteleaga. O parte a proiectelor populiste au fost aprobate, iar cele de anvergura amanate. Matei solicita public sprijinul consilierilor locali.

Sala de sedinte a Consiliului Local (CL) Navodari a fost, aseara, arhiplina de locuitorii orasului, veniti la prima sedinta ordinara convocata de la constituirea CL ales la 1 iunie.Atmosfera apasatoare s-a mentinut de-a lungul intregii sedinte, pigmentata cu acuze din toate partile. Intrunirea, care a durat aproape patru ore, nu a dus la aprobarea tuturor proiectelor de hotarare inscrise pe ordinea de zi, intre consilieri nematerializandu-se decat punctual cate o alianta. Asa se face ca alesii navodareni PNL si PD-L nu au fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare prin care sa fie vandute 11 hectare de teren din patrimoniul SC TSP Ecoterm SA, pentru a putea fi achitate datoriile acestei societati si pentru a nu mai plana niciun pericol, iarna aceasta, asupra furnizarii energiei termice catre populatie. Primarul orasului, Nicolae Matei, a explicat faptul ca acest teren este cel pus gaj pentru imprumutul bancar prin care s-a mai incercat, de catre fosta administratie locala, stingerea datoriilor Ecoterm. Numai ca cei care au votat impotriva au sustinut ca au nevoie de o fundamentare a proiectului. Asa ca o eventuala instrainare a bunului Ecoterm urmeaza sa fie stabilita intr-o noua sedinta de CL si apoi prezentata in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a Ecoterm. Consilierii locali au fost si impotriva proiectului de hotarare ce prevedea constituirea unei asociatii intercomunitare intre Navodari, Ovidiu, Lumina si Corbu, desi aceasta asociere da posibilitatea accesarii de fonduri europene nerambursabile 100%. Printre proiectele care ar fi putut primi finantare in cadrul unei astfel de asocieri se afla si cele privind largirea soselei Navodari - Lumina si constructia unui nou pod peste Canal, in dreptul localitatii Mamaia Sat.

Si-a primit dreptul dupa ani de zile

Dupa ani de zile in care s-a luptat cu birocratia si cu nepasarea fostului CL, Anton Adam din Navodari poate spune ca i s-a facut dreptate. Omul este veteran de razboi si incearca de ani de zile sa intre in posesia terenului la care are dreptul conform prevederilor legale. Anul trecut, dupa ce proiectul de hotarare prin care urma sa fie improprietarit nu a fost adoptat de consilierii locali sau a fost adoptat gresit, acesta renuntase sa mai spere. Aseara, CL Navodari a facut o reparatie morala: a corectat hotararea si Anton Adam poate intra in posesia celor 500 de mp de pe strada Stejarului.

Constructia blocurilor ANL poate fi amanata cu o luna

Desi consilierii PNL au votat, alaturi de colegii lor din PSD, rectificarea bugetara ceruta de primar, consensul dintre cele doua partide s-a rupt la proiectele de hotarare vizand constructia blocurilor ANL. Si asta deoarece s-a spus ca amplasamentul, un teren in suprafata de 5.000 de mp, situat pe strada Pescarusului, intra pe terenul de sport al scolii nr. 3, ce urmeaza a fi ridicata in zona. "Fac apel la toti consilierii locali sa sprijine acest proiect pentru tinerii din Navodari", a spus Nicolae Matei. "Daca nu va convine amplasamentul, veniti cu o alta propunere. Daca dumneavoastra nu ati construit, lasati-ma pe mine". Numai ca cererea primarului a fost respinsa, alesii locali preferand sa promita rediscutarea ei intr-o sedinta extraordinara. Edilul orasului a sustinut ca proiectul este vital pentru tinerii din Navodari, mai mult, trei sferturi din cererile facute in cadrul audientelor fiind de acordare a unei locuinte. Acesta i-a amenintat pe consilierii locali ca, daca va fi intarziata ridicarea blocurilor ANL, tuturor solicitantilor le vor fi trimise scrisori prin care li se vor arata motivele pentru care nu pot avea locuinta ceruta.

Scris de: {autor}Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii