Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de cultură a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în vizită la Prefectura Constanţa (galerie foto)

ro

31 May, 2012 02:53 2071 Marime text
comisie_de_cultura.jpgSala „Remus Opreanu" a Prefecturii Constanţa a găzduit, ieri, vizita reprezentanţilor Comisiei pentru cultură, ştiinţe, educaţie şi mass media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Evenimentul a fost deschis de subprefectul Aidun Curt-Mola, iar invitaţi au fost, pe lângă membrii Comisiei, reprezentanţii celor mai numeroase minorităţi din judeţul Constanţa: turci, tătari, greci, aromâni şi romi.

Fiecare dintre minorităţile prezente la eveniment a organizat un stand cu preparate tradiţionale specifice culturilor din care provin, dar şi cu obiecte de artizanat.

Ulterior cuvântului de bun venit, subprefectul Aidun Curt-Mola a făcut o prezentare a judeţului Constanţa, insistând asupra caracterului de multiculturalitate de aici, devenit model de convieţuire paşnică. De asemenea, Curt-Mola a menţionat că în Dobrogea trăiesc nu mai puţin de 14 minorităţi.

Prezentă la eveniment, Maria Stavrositu, deputat constănţean şi, totodată, vicepreşedinte al Comisiei de cultură din Adunarea Parlamentară a CE, a vorbit despre importanţa desfăşurării acestui eveniment la Constanţa, dar şi despre ce oferă străinilor municipiului Constanţa în timpul unei vizite, fie ea şi de o zi.

La întâlnirea de ieri au participat şi Fusun Aramaz, Consulul General a Republicii Turcia la Constanţa, Mikhail Reva, Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Su Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, precum şi deputatul UDTTMR, Aledin Amet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii