Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:46 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetul de Iniţiativă al fondatorilor pentru reorganizarea UDTTMR solicită amânarea congresului (document)

ro

01 May, 2017 00:00 7981 Marime text
Comitetul de Iniţiativă al fondatorilor UDTTMR pentru reorganizarea Uniunii solicită amânarea Congresului Naţional Extraordinar al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, programat pentru data de 27 mai a.c. Mefchiure Gafar, preşedintele Comitetului de Iniţiativă al fondatorilor UDTTMR pentru reorganizarea uniunii, afirmă, prin intermediul unui comunicat de presă: „Având în vedere luna sfântă a Ramazanului, considerăm necesară amânarea datei Congresului Naţional Extraordinar al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, care fusese fixată de către fondatori pentru ziua de 27 mai 2017. Acest congres va fi organizat după Ramazan Bayramı şi va fi anunţat, conform prevederilor Statutului UDTTMR, cu cel puţin 30 de zile înainte, precizându-se data, ora, locul şi ordinea de zi“.
 
În numele fondatorilor legali ai UDTTMR şi în conformitate cu prevederile art. 14 din Statut - care acordă drept fiecărui tătar din România să-şi exprime în mod liber opiniile şi opţiunile în cadrul UDTTMR, Comitetul de Iniţiativă al fondatorilor UDTTMR aduce, totodată, la cunoştinţă faptul că demersul fostelor organe de conducere de a convoca un congres extraordinar al UDTTMR este cu totul în afara cadrului legal.
 
În sprijinul acestor afirmaţii, Comitetul de Iniţiativă al fondatorilor UDTTMR pentru reorganizarea Uniunii reaminteşte că, prin decizia Tribunalului Constanţa - Secţia I Civilă dată în dosarul nr. 1071/212/2016, s-a anulat Hotărârea nr. 1 a Congresului Naţional al UDTTMR din 9.01.2016, prin care a fost ales preşedintele UDTTMR. Deoarece s-a creat, astfel, un vid de putere fără precedent în UDTTMR, Mefchiure Gafar, preşedintele Comitetului de Iniţiativă al fondatorilor UDTTMR, susţine că, potrivit art. 210 din Codul Civil în vigoare, intitulat „Lipsa organelor de administrare“, în această situaţie, fondatorii exercită drepturile şi îndeplinesc obligaţiile organelor de administrare ale Uniunii (în cazul de faţă, ale Consiliului Reprezentanţilor ca putere executivă), până la constituirea organelor de administrare şi conducere. 
 
„Prin urmare, în situaţia expirării mandatelor organelor de conducere şi a vidului de putere creat, fondatorii, prin mandatarii acestora constituiţi în Comitetul de Iniţiativă pentru Reorganizarea UDTTMR, acţionează în numele puterii executive a UDTTMR pentru organizarea de alegeri democratice în Uniune“, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Precizăm că am încercat să obţinem un punct de vedere în legătură cu solicitarea Comitetului de Iniţiativă de amânare a Congresului UDTTMR şi de la Gelil Eserghep, cel care asigură conducerea Uniunii. Acesta nu a putut fi contactat.

Despre UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a fost înfiinţată la data de 29 decembrie 1989, în temeiul Legii nr. 21, din 06.02.1924, al Decretului nr. 31/1954 şi al Comunicatului către ţară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, din 22 decembrie 1989.
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România funcţionează în conformitate cu legislaţia românească şi cu prevederile Statutului UDTTMR.
 
Potrivit art. 35, art. 37, art. 38 şi art. 148 din Statutul UDTTMR, mandatele Consiliului Reprezentanţilor, Comisiei de cenzori, Deputatului, consilierilor judeţeni şi cel al Preşedintelui UDTTMR sunt de patru ani.
Competenţele Congresului Naţional al UDTTMR sunt prevăzute la art. 35-46 din Statutul UDTTMR, acesta convocându-se în mod special la patru ani, tocmai pentru alegerea tuturor organelor de conducere ale UDTTMR ale căror mandate încetează.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza înştiinţarea fondatorilor UDTTMR cu privire la decizia Tribunalului Constanţa - Secţia I Civilă dată în dosarul nr. 1071/212/2016 şi la şedinţa de analiză a fondatorilor Uniunii (înştiinţare fondatori şi radiere preşedinte).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bolat Musin 01 May, 2017 10:07 Nu cred ca cel mai cinstit a fost dl Gelil ,dupa mine el a fost cel mai necinstit,dar daca vreti il puteti folosi in continuare dar el nu va cistiga nimic si nu va putea fi recunoscut.Haideti sa facem ceva in privinta asta ,si dl Gelil daca se crede tatar ar trebui sa se retraga din conducerea uniunii . afacem ceva
  • tatar 01 May, 2017 01:20 Pe toata perioada judecarii care a dus la anularea hotararii alegerii presedintelui, activitatea uniunii nu a fost suspendata. Ca atare activitatea uniunii a fost perfect legala, la fel si actiunile extraordinare ce au avut loc post apel. Nu s-a creat nici un vid de putere avand in vedere situatia creata. Art 210 privind "Lipsa organelor de administrare" nu se aplica in acest caz. O manipulare marsava si actiuni ce duc la tavalirea in mocirla a comunitatii tatare pentru interesele meschine a catorva persoane avide de functii si bani. Vanzatori de neam tataresc.Indubitabil va iesi la iveala pe cine au avut in spate si jocurile cui au fost pentru ruinarea comunitatii tatare. Contrar afirmatiilor catorva persoane, care nu reprezinta in niciun caz vocea tatarimii, dnul Gelil Eserghep are sustinerea majoritatii comunitatii tatare din Romania. Este presedintele care a dezvoltat cel mai mult sistemul de activitati, a largit accesul tuturor membrilor comunitatii in interior. Doar cine nu a vrut, nu a putut pune in aplicare vreun proiect sau activitate in sprijinul tatarilor si a scopului primordial al UDTTMR, acela de a fi in sprijinul tatarilor si a ce reprezinta ei. Tatarii sa isi aduca aminte cati aveau habar de uniune inainte de Gelil, si cati beneficiau de pe urma banilor primiti de uniune. Nu vi se pare suspect ca cei care acuza vorbesc numai de bani, de banii pe care ei la randul lor i-au administrat candva extraordinar de prost, incat a ajuns tatarul sa isi piarda identitatea din cauza ineficientei si incompetentei lor? Unde sunt banii din administratia dnului Gelil? - Cursurile Comunitare pt. copii, pe diverse materii - Constanţa - Cursurile de Limbă Tătară - în toate filialele - ansamblurile de dans, de mandolină - toate ansamblurile existente au costume populare tătăreşti - Reprezentare în Congresul Mondial al Tătarilor Crimeeni - Asumarea unui rol important în susținerea intereselor tătarilor din Crimeea - Cursul de Istorie a Tatarilor - Univ. Ovidiu - Festivalul Ghiudemului şi a Qazî-ului - M. Kogălniceanu - 8 Martie pt. mii de femei - 21 Martie - Nawrezul, - Spectacole - 5 Mai - Ziua Limbii Tătare - Spectacol - 6 Mai - Qîdîrlezul, - Turneul de Kureş prin toate localitatile cu tatari - Tepreşul - Murfatlar - Festivalul Gevat Raşit - Lumina - Festivalul Yaşar Memdemin - Valu lui Traian - Festivalul Muzicii Sebat Husein - Constanta - Festivalul Festivalul Dansului, Cantecului si Portului Popular Turco – Tatar - Constanta - Pr