Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:07 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţă de presă Pro România la Constanţa. Cine deschide lista pentru europarlamentare. Adrian Ţuţuianu, precizări pentru militari (galerie foto)

ro

30 Mar, 2019 00:00 2349 Marime text

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată de partidul Pro România la Constanţa, vineri, 29 martie 2019, Mircea Dobre şi Adrian Ţuţuianu au prezentat câteva aspecte ce au legătură cu alegerile europarlamentare.
În primul rând, Mircea Dobre a prezentat lista cu primele 10 poziţii pentru algerile europarlamentare, listă deschisă de liderul partidului, Victor Ponta, urmat de actualul europarlamentar şi comisar european, Corina Creţu. Adrian Ţuţuianu, fost ministru al apărării, s-a întâlnit cu asociaţiile militarilor din judeţ, unde au trasat ce dorinţe au aceştia şi cum poate partidul să îi reprezinte mai departe.
„Pe prima poziţie este Victor Ponta. Pe a doua poziţie este Corina Creţu, comisar european. Probabil, credem că este cel mai performant comiasar european pe care l-a avut România până în acest moment. Poziţia a treia este ocupată de fostul premier al României, Mihai Tudose. Poziţia 4 – domnul fost premier Iurie Leancă, fostul premier al Republicii Moldova, actualmente vicepremier al Guvernului Republicii Moldova, într-un guvern care încă mai aşteaptă o nouă majoritate politică. Poziţia 5 – Geanina Puşcaşu, fost consilier de stat pe probleme externe în guvernarea domnului prim-ministru Victor Ponta. Poziţia 6 – deputat Gabriela Podaşcă, la al doilea mandat, secretar de stat timp de un an de zile, la Ministerul Tineretului şi Sportului. Poziţia 7 – domnul Cosmin Cristian, director în cadrul Universităţii de Medicină Veterinară. Poziţia 8 – Ana Maria Petrescu, fost ministru MFP. Poziţia 9 – Mihai Sturzu, fost candidat independent la primăria Braşov, în algerile din 2016. Poziţia 10 – doamna Mariana Danciu, consilier local, economist de profesie, cea care a fost împotriva domnului Victor Ponta, dar a dorit să se alăture echipei, căci lucrurile în politică se pot face şi în alt mod”, a spus Mircea Dobre.
Adrian Ţuţuianu a reamintit că vineri s-au împlinit 15 ani de când Adrian Năstase, fost premier al României, a fost la Washington pentru a depune instrumentele de aderare la NATO a României.
„Sunt pentru prima dată în această calitate la o conferinţă de presă la Constanţa. În calitate de ministrul la MApN, ne-am mai întâlnit. Am venit pentru o discuţie cu structurile asociative ale militarilor şi al administraţiei naţionale ale penitenciarelor, pe teme care sunt de interes pentru reservişti sau în retragere. Am avut o discuţie timp de 2 ore şi jumătate. Remarc faptul că astăzi se împlinesc 15 ani de când la Washington, fostul prim ministru Adrian Năstase a depus instrumentele de aderare la NATO a României, proces care a început din anii 90. Trebuie să aducem mulţumurile noastre tuturor care au făcut posibilă aderarea la NATO. Trebuie să mulţumim tuturor militarilor care au făcut eforturi pentru că România a fost acceptată. Legat de întâlnirea noastră de astăzi, discuţile s-au purtat pe statutul militarilor în rezervă sau retragere. Am convenit câteva lucruri – problema pensilor – miltiarii nu au pensii speciale. Acestea sunt pensii militare, de serviciu, care vin de la Al. I. Cuza în istoria noastră naţională, şi care au un statut juridic universal. Reprezentanţii asociaţilor prezenţi ne-au cerut şi suntem de acord că trebuie păstrată reglementarea care a dat satisfacţie majorităţii solicitărilor lor, respectiv legea 223 din 2015, adoptată de Guvernul Ponta. Toţi au fost de acord că această lege a răspuns adecvat solicitărilor lor. Al treilea lucru pe care l-am convenit – că este necesară abrogarea unor texte din reglementări ulterioare acestei legi”, a spus Adrian Ţuţuianu. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii