Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflict de interese intre democrati

ro

11 Dec, 2002 00:00 920 Marime text

Dumitru Moinescu este totusi membru PD

Seful PD, Elena Mocanu, sustine ca acesta nu si-a mai platit cotizatia de un an de zile * Acest lucru duce la dezactivarea sa ca membru de partid * Presedintele PD Constanta declara ca Moinescu nu a fost devotat partidului si ca nu a fost validata inca acceptarea sa in BPN * Conform statutului PD, Moinescu trebuie sustinut de Consiliul de Coordonare Judetean pentru a avea acces pe listele electorale * Dima Zainea declara ca Moinescu ar fi plecat cu toata mobila din sediul organizatiei Mangalia * Si, cu toate acestea, Moinescu are carnetul de membru in PD Constanta, cu numarul 1 * Rezolvarea conflictului nu depinde decat de decizia lui Traian Basescu

"Din octombrie 2001, de cand au avut loc alegerile la Biroul Judetean Constanta, Dumitru Moinescu, fostul presedinte al Organizatiei judetene PD, nu s-a mai manifestat in nici un fel in cadrul partidului, nici in organizatia de la Constanta si nici in organizatia de la Medgidia, unde ar fi trebuit sa fie cuprins si sa activeze. PD a fost deschis atat fata de fostii membri, cat si fata de cei care si-au exprimat dorinta de a activa in partid, insa Moinescu nu a dovedit ca este devotat partidului", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa extraordinare, presedintele PD Constanta, Elena Mocanu.Conferinta a fost reactia la declaratia facuta in presa de democratul Dumitru Moinescu, conform careia acesta, in urma exprimarii dorintei de a activa in Biroul Permanent National, fusese acceptat in forul de conducere mai sus-mentionat cu acceptul reprezentantilor judetului (mai putin doua abtineri) si cel al conducerii nationale. Elena Mocanu a precizat in cadrul intalnirii cu presa ca "de fapt a fost votat principiul, si nu omul", subliniind ca ea si-a exprimat votul in mod pozitiv si nu s-a opus asa cum sustine Moinescu. Mai mult decat atat, presedintele PD Constanta afirma ca Dumitru Moinescu nu are cum sa fie admis ca membru in BPN, datorita faptului ca "de peste un an de zile nu si-a platit cotizatia si deci, conform statutului partidului, si-a pierdut calitatea de membru". Deci, concluzia evidenta ar fi ca, daca nu este inclus in organizatia constanteana si nici in cea de la Medgidia, Dumitru Moisescu nu are ce cauta in Biroul Permanent National al Partidului Democrat. Prezent in cadrul conferintei de presa, presedintele Organizatiei PD Medgidia, Dima Zainea, a declarat ca Dumitru Moinescu nu numai ca nu a achitat nici un fel de cotizatie, dar, in ultimii doi ani, nici macar nu a mai trecut pe la sediul organizatiei. "Ultima oara cand a trecut pe la partid, dupa o lipsa de aproape doi ani de zile, a fost pe data de 13 noiembrie, cand a plecat cu toate bunurile existente in sediu, inclusiv mobilierul care ii apartinea", a declarat in fata mass-media locala presedintele Dima Zainea. Dumitru Moinescu are domiciliul stabil in Medgidia, la fel ca si locul de munca, acesta fiind motivul pentru care presedintele judetean PD, Elena Mocanu, considera ca ar fi trebuit sa-si depuna adeziunea in cadrul organizatiei Medgidia. Dumitru Moinescu are insa depusa adeziunea la organizatia Constanta, din 1992, loc in care si-a exercitat si functia de presedinte al organizatiei judetene, in mandatul precedent.

Locul I la tupeu

Vicepresedintele Ioan Turlacu a declarat ca Dumitru Moinescu "este pe locul I la tupeu", el fiind "de multe ori deliciul presei", aducand constant "un prejudiciu de imagine atat lui, cat si organizatiei". Turlacu subliniaza faptul ca "Bogdan Niculescu-Duvaz a intrat pe usa din dos in BPN, iar Moinescu incearca sa forteze si el nota". Liderii de la Constanta declara ca Dumitru Moinescu nu are nici un fel de sprijin din partea judetului si ca nu vor permite figurarea sa pe listele electorale. "Nu voi accepta ca inca o data organizatia sa fie sfasiata de orgolii si interese", a mai adaugat Elena Mocanu, referindu-se la felul in care deputatul Duvaz s-a impus pe listele electorale in campaniile precedente. "Refuz sa cred ca optiunea celor doi (Bogdan Niculescu-Duvaz si Dumitru Moinescu - n.r.) de a se regasi pe liste va fi agreata de Traian Basescu", a mai spus Mocanu, reiterand ideea ca a votat "principiul de a fi desemnati ca membri ai BPN ministri in functie, fosti ministri, precum si cei care au ocupat functii asimilate ministrilor" si nicidecum persoana. "Dumitru Moinescu a divortat de PD", conchide presedintele Mocanu, amintind faptul ca nu a avut activitate in cadrul organizatiei in ultimii doi ani, ca nu si-a platit cotizatia si ca "nici macar nu si-a ridicat carnetul de membru de partid". Contactat telefonic, Dumitru Moinescu a precizat ca este "un foarte vechi membru PD" si ca si-a platit cotizatia inca de la inceputul anului. "Mi-am achitat cotizatia, in cadrul organizatiei de la Constanta, integral, de la inceputul anului si cine nu stie acest lucru ar fi bine sa se documenteze. Sunt unul dintre cei mai vechi membri PD si probabil ca din acest motiv detin carnetul de membru cu numarul 1", a explicat Moinescu. "Doresc sa intaresc faptul ca am fost ales ca reprezentant in Biroul Permanent National cu o majoritate de voturi, in cadrul Consiliului Director. Eu sunt de acord cu faptul ca PD are nevoie de oameni noi, insa are nevoie si de oameni cu vechime si care si-au dovedit loialitatea", a conchis Moinescu. Elena Mocanu a declarat, tot ieri, ca, "in cazul in care Moinescu va putea demonstra din ce organizatie face parte, se va lua masura care se impune, adica aceea a excluderii sale din partid".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii