Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban s-a pus pe lucrări în municipiu Vezi cât costă fântânile arteziene, semafoarele noi şi mentenanţa celor vechi

ro

03 May, 2011 02:11 1830 Marime text
confort_urban_Mamaia_lucrari.jpgSocietatea Primăriei Constanţa, Confort Urban, a scos la licitaţie mai multe contracte de peste un milion de lei pentru diverse lucrări în oraş, unele dintre ele deja realizate. La unul dintre aceste contracte, referitor la proiectarea şi efectuarea de lucrări de semnalizare automată (instalaţie de semaforizare) în zona staţiei de taxare Caraiman - Mamaia Nord din municipiul Constanta, se lucrează de zor încă de acum o lună.

Primul dintre contractele pe care Confort Urban le-a scos la mezat, la sfârşitul săptămânii trecute, vizează serviciile de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană din municipiu în acest an, contract pentru care municipalitatea este dispusă să achite suma de 456.500 de lei fără TVA. Potrivit anunţului numărul 291141/26.04.2011, deschiderea ofertelor va avea loc pe 12 mai. Anul trecut, la fel ca şi acum doi ani, contractul a fost câştigat de firma bucureşteană SC Marca Telecom SRL contra sumei de 360.850 de lei fără TVA, chiar dacă primăria era dispusă să dea pentru aceste servicii un maxim de 505.000 de lei fără TVA. SC Marca Telecom SRL este una dintre firmele binecunoscute administraţiei locale, câştigând mai multe contracte ani la rând, printre care şi contractul privind reabilitarea cantinei şi a întregii clădiri a Căminului pentru Persoane Vârstnice. Nici administratorul firmei nu este un necunoscut. SC Marca Telecom SRL este patronată şi de Mihai Sergiu Ceacîreanu, cercetat în dosarul retrocedărilor alături de primarul Radu Mazăre şi de şeful CJC, Nicuşor Constantinescu.

Lucrări scoase la licitaţie, dar deja terminate

Un alt contract pe care cei de la Confort Urban urmează să-l predea unei societăţi interesate vizează serviciile de întreţinere şi supraveghere a fântânilor arteziene şi a bazinelor ornamentale din municipiu, pentru care se va plăti aproape jumătate de milion de lei, 492.000 de lei fără TVA mai exact. Potrivit anunţului numărul 292271/29.04.2011, ofertele primite vor fi deschise pe 16 mai.

Cât despre contractul privind proiectarea şi efectuarea de lucrări de semnalizare automată (instalaţie de semaforizare) în zona staţiei de taxare Caraiman - Mamaia Nord, municipalitatea pune la bătaie 320.000 de lei fără TVA, deschiderea ofertelor urmând a avea loc pe 18 mai, de la ora 12.00. În motivaţia autorităţii contractante referitoare la necesitatea realizării acestei lucrări se specifică faptul că prin dezvoltarea zonei, ca urmare a ridicării unui număr de 11 blocuri de locuinţe, a unor vile P+1, P+2 şi a unor terase, zona s-a aglomerat, lucrarea de corelare a traficului auto pe bulevardul Mamaia în zona staţiei de taxare, asigurarea fluenţei circulaţiei autovehiculelor fiind de maximă necesitate. Pentru fluidizarea traficului auto şi în vederea amplasării instalaţiei de semaforizare în zonă au fost necesare efectuarea unor lucrări de reamenajare a geometriei intersecţiei. Pentru asigurarea fluenţei în trafic, în intersecţie se vor monta semafoare automate.

În ceea ce priveşte acest contract, în zona de nord a staţiunii Mamaia lucrările de sistematizare a traficului în zonă sunt începute de ceva vreme, cu mult înaintea Sărbătorilor Pascale, ceea ce ne face să credem, pe bună dreptate, că lucrarea a fost deja dată, iar licitaţia care se va organiza pe 18 mai este o procedură pur formală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii