Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii din Mangalia nu au dreptul sa intre in primarie

ro

21 Feb, 2009 03:13 859 Marime text
Faptul că, în Primăria Mangalia, consilierii locali sunt persoane absolut deloc agreate de către mai- marii urbei s-a confirmat în cursul dimineţii de ieri. Cei zece consilieri care se opun primarului Tusac şi grupului PSD Mangalia au fost, din nou, împiedicaţi să pătrundă în incinta instituţiei publice, unde ar fi urmat să se întâlnească în şedinţă extraordinară.

Asta deşi, potrivit legii, aleşii aveau tot dreptul să intre în primărie, cu sau fără motiv. Chiar trecând peste faptul că, în sala de şedinţe, aleşii locali aveau de gând să voteze apărătorul ce îi va reprezenta în instanţa constănţeană în problema dizolvării Consiliului Local Mangalia, la „poarta" acestora le-a fost refuzat dreptul de a intra în incintă. Cel mai supărat dintre consilierii locali a fost preşedintele PC Constanţa, Ion Mincă: „Nu sunt nici în stare de ebrietate, nu sunt beat şi nici şi am ameninţat pe cineva cu ceva. De ce nu ni se îngăduie accesul în primărie?", a întrebat consilierul local.
Discuţiile cu „portăreasa şefă", care, deşi a declarat că nu are niciun ordin scris prin care să refuze dreptul aleşilor locali să intre în primărie, au continuat la nesfârşit. Pentru ca distracţia să fie şi mai mare, în hol au mai venit şi alte „valuri" de apărători ai nelegalităţii: poliţişti comunitari, supravegheaţi îndeaproape de şeful lor, Gheorghe Moldoveanu (cunoscut drept „Fiolă" în localitate), poliţişti de proximitate, poliţişti „simpli". Aceştia din urmă au sosit la faţa locului apelaţi la numărul de urgenţă 112, se pare, chiar de către portarul de serviciu, doamna respectivă afirmând cu tărie că fusese agresată. Deşi nimeni nu o atinsese cu un deget, martori fiind chiar reprezentanţii mass-media şi consilierii locali!
Cum forţele de ordine depăşiseră cu mult numărul consilierilor locali, aceştia au renunţat, în cele din urmă, să mai intre în primărie, urmând să reprogrameze întâlnirea. Punctul de vedere oficial al edililor care au interzis accesul consilierilor nu a putut fi aflat pentru că, de la Biroul Mass-Media, ni s-a spus că Primăria Municipiului Mangalia - localitate cu 40.000 de locuitori - nu are purtător de cuvânt!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii