Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii liberali din Băneasa atacă în instanţă hotărârea de închidere a Centrului de Sănătate Dragomir - „Este ilegală măsura de suspendare a activităţii centrului medical"

ro

11 Apr, 2011 00:51 1606 Marime text
pnl_contencios_pnl.jpgConsilierii locali PNL din Băneasa au anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor ataca în contencios administrativ hotărârea privind închiderea Centrului de Sănătate de la Băneasa. Consilierii au ca argument faptul că la momentul în care s-a decis închiderea centrului acesta se afla în administrarea Consiliului Local.

„Este ilegală măsura de suspendare a activităţii centrelor medicale, inclusiv a centrului de la Băneasa. Centrul era transferat Consiliului Local Municipal. Nu se puteau lua decizii în numele altei autorităţi. Puteau să facă altceva, să retragă finanţarea, să nu mai plătească medicii. Instanţa este singura cale pe care o avem acum. Promisiunile nu le credem. Sunt convins că şi colegii de la PSD ne vor susţine în demersul nostru", a spus preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

pnl_contencios_.jpgPotrivit celor spuse de liderul de la judeţ, astăzi sau mâine, la Băneasa se va convoca o şedinţă de Consiliu Local în care se va decide transferarea în instanţă a problemei privind închiderea acestui centru. Cei trei consilieri prezenţi ieri la conferinţă, Mihai Jurcă, Nicolae Constantin şi Marin Stanel, au spus toţi la unison că nu este corectă desfiinţarea acestui centru, în condiţiile în care personalul şi dotările există. „Băneasa avea şi specialişti, chiar dacă unii dintre ei erau rezidenţi. A fost încălcată autonomia autorităţii locale. Transferul bolnavilor s-a făcut după închiderea spitalelor, pacienţii au nevoie de continuitate a tratamentului", a spus liberalul Ovidiu Cupşa.

Consilierii locali au spus că au găsit chiar o modalitate de a asigura finanţarea centrului de sănătate - cele opt comune care aparţin de centrul de sănătate să vireze o anumită sumă de bani pentru întreţinerea unităţii spitaliceşti -, însă nu s-a găsit cadrul legal pentru transferul acestor bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii