Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali, intre lux si modestie disimulata

ro

15 Mar, 2005 00:00 931 Marime text

Averea declarata a celor 27 de membri ai Consiliului Local Constanta nu scoate in evidenta cat de bogati sunt alesii nostri * Majoritatea consilierilor sunt vazuti in automobile luxoase, au firme si vile care nu reies din declaratiile lor de avere * O mica parte dintre consilieri, fie ca sunt sociali-democrati, peremisti, liberali sau democrati au declarat cinstit ca au afaceri ori actiuni * Doi dintre subalternii "enigmaticului" Radu Comanici au declaratiile de avere curate ca lacrima # Peremistul Horia Caliminte este administratorul unei firme de desfacere cherestea * Fostul viceprimar liberal, Aurelian Butnaru, este administratorul Hotelului "Parc" * Democratul Danut Moisoiu nu si-a publicat averea pe site-ul Consiliului Local Municipal * Social-democrata Antonella Marinescu detine reteaua de magazine "Grand"

Declaratiile de avere ale consilierilor locali arata in mare majoritate cat de bine o duc unii dintre cei care ocupa aceste fotolii. Cu toate acestea, averea declarata a celor 27 de membri ai Consiliului Local Constanta nu scoate in evidenta cu adevarat cat de bogati sunt alesii nostri. Desi multi dintre acestia sunt vazuti la bordul unor masini luxoase, au firme si case cu nemiluita, unii dintre ei se dau mult mai saraci decat sunt sau cel putin asa reiese din declaratiile lor de avere. O amarata de Dacia din 1900 toamna, o casa mostenita de la parinti, fara conturi bancare si societati comerciale.Parcurgand lista consilierilor municipali, se poate constata cu usurinta cat de "cinstiti", in declaratiile de avere, sunt unii dintre alesii Constantei, in majoritate oameni de afaceri. Putini sunt cei care si-au declarat cu sinceritate de unde le provin banii cu care si-au procurat masinile luxoase cu care se afiseaza prin oras sau la intalnirea lunara a Consiliului Local. Cu alte cuvinte, o mica parte dintre consilieri, fie ca sunt sociali-democrati, peremisti, liberali sau democrati au declarat cinstit ca au afaceri ori actiuni de mii de euro, iar in cazul celorlalti se poate spune ca au motive numai de ei stiute sa-si ascunda societatile detinute.In ceea ce ii priveste pe cei trei consilieri ai Partidului Romania Mare, subalterni ai enigmaticului Radu Comanici, doi dintre acestia au declaratiile de avere curate ca lacrima. Mai bine spus, nu au afaceri, nici societati, nici angajati. Este vorba de Tiberiu Nemet, un peremist "cu atitudine", si tanarul Adrian Itu. La polul opus, consilierul Horia Caliminte declara ca este posesorul a trei spatii comerciale situate atat pe raza municipiului Constanta, cat si in Statiunea Mamaia si Satul de Vacanta. Totodata, Caliminte este administratorul unei firme de desfacere cherestea situata pe strada Aurel Vlaicu.

De la turism la ...fabrica de mezeluri

Fostul viceprimar liberal, Aurelian Butnaru, care detine in prezent doar functia de consilier local din partea PNL, este administratorul Hotelului "Parc". Valoarea actiunilor detinute la acest hotel se ridica, potrivit declaratiei de avere, la suma de doua milioane euro. Totodata, Butnaru detine actiuni si la alte doua societati de turism. Dintre consilierii locali ai PNL se pare ca Butnaru este cel mai instarit, ceilalti alesi liberali declarand ca nu au afaceri personale.La extrema cealalta se afla consilierii democrati, mai toti dintre acestia avand o sursa importanta de venit. Pentru ca nici un ales local nu ar putea trai doar din indemnizatia de sedinta CLM, cei mai multi dintre democrati sunt actionari la mai multe societati comerciale, cu diferite domenii de activitate. Este interesat de mentionat ca exista si consilieri care nu si-au declarat averile sau cel putin ele nu apar pe site-ul CLM. Este cazul lui Danut Moisoiu a carui avere nu o vom trece in revista pentru a nu face greseli.In ceea ce ii priveste pe consilierii locali ai fostului partid de guvernamant, acestia sunt cunoscuti in urbe drept oameni cu "greutate". Un exemplu elocvent este social-democrata Antonella Marinescu, care detine 50% din reteaua de magazine "Grand". La randul sau, consilierul Nicolae Bileca, este proprietarul unui cabinet stomatologic situat pe bulevardul Alexandru Lapusneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii