Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali navodareni au aprobat hotararile lui Matei

ro

13 Oct, 2008 20:00 1104 Marime text
Alesilor locali navodareni le-au trebuit o ora si jumatate pentru a aproba doar sase proiecte de hotarare. Situatia agentului termic si realizarea spitalului orasenesc au primit vot favorabil Spirite incinse, vorbe grele aruncate intre consilieri, tonuri ridicate, sunt ingredientele care au insotit intreaga sedinta extraordinara a Consiliului Local (CL) Navodari de aseara. Sedinta a fost convocata de edilul Nicolae Matei care doreste deblocarea situatiei financiare a SC TSP Ecoterm SA si implicit rezolvarea datoriilor acestei regii catre UT Midia astfel incat furnizarea agentului termic in oras sa nu mai stea sub semnul intrebarii. In acest sens a fost introdus pe ordinea de zi proiectul de hotarare referitor la acordul privind instrainarea de catre Ecoterm a unei parti din patrimoniul societatii in vederea achitarii datoriilor acesteia. Matei a declarat ca isi asuma intreaga responsabilitate fata de adoptarea acestui proiect, in calitate de initiator deoarece se doreste efectiv intocmirea unui raport de evaluare a terenului in suprafata de 11 hectare, raport ce va fi supus aprobarii CL.

Tucan, conducatorul din umbra al sedintei

Discutiile au degenerat, de multe ori tonurile rastite fiind cele care au inlocuit discutia civilizata. De altfel, presedintele de sedinta, viceprimarul Florin Chelaru, a scapat "fraiele" sedintei din maini, alesii locali ajungand sa se certe mai bine de un sfert de ora daca sa puna sau nu o virgula inaintea "instrainarii". Se pare ca aici nervii liberalului Jean Paul Tucan nu au stat tocmai bine, de vreme ce l-a apostrofat pe Chelaru zicandu-i: "ba, da' fa liniste ca esti presedinte de sedinta" iar consilierului PSD, Marian Surdu spunandu-i: "mai taci dracu". Tot Tucan este cel care, desi a intarziat la sedinta alesilor locali, a binevoit sa-si motiveze intarzierea prin "dupa ce ca vin si racit...". Cu strigate, alesii locali au aprobat proiectul de hotarare (17 voturi pentru, 1 abtinere si 1 vot impotriva) nu inainte de introduce un nou articol in proiectul de hotarare in care se precizeaza ca dupa intocmire, raportul de evaluare va fi insusit intr-o sedinta ulterioara a CL care va aproba pretul de vanzare al terenului.

Drum deschis catre spitalul orasenesc

Liberalii au introdus pe ordinea de zi un proiect de hotarare privind emiterea unui acord de principiu pentru realizarea unui spital orasenesc. O unitate spitaliceasca ce ar urma sa-i deserveasca pe navodareni dar si pe cetatenii comunelor invecinate este un vis mai vechi, scos de la naftalina si promis, de obicei, in preajma campaniilor electorale. De data aceasta, de la Directia de Sanatate Publica (DSP), directorul executiv Marius Enescu a venit si cu o schita a viitorului spital. Acesta ar urma sa aiba 65 de paturi si sa fie deservit de aproximativ 140 de angajati, numarul acestora putand scadea daca s-ar externaliza o serie de servicii (laborator si bucatarie). Primarul Nicolae Matei a propus ca viitoarea unitate spitaliceasca sa fie realizata in cladirea fostei policlinici, sectia de copii cu dizabilitati de aici urmand a fi transferata la Peninsula. Intr-o saptamana, dat fiind avizul de principiu dat de CL, Ministerul Sanatatii urmeaza sa aprobe realizarea acestui spital.

De la bal, la hram

Toate cele sase proiecte de hotarare au fost aprobate de consilierii locali, asa ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) poate realiza 100 de apartamente pentru navodareni pe o suprafata de 5000 de mp pe str. Pescarusului. Dupa circul de la CL, consilierii au plecat la...hram deoarece Sf. Cuvioasa Parascheva este ocrotitoarea orasului. Pe strazile Navodariului a fost organizata o procesiune condusa de IPS Teodosie, la care s-au alaturat si alesii locali. Dupa aceea, acestia au participat la agapa crestineasca organizata la Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva din localitate.

Scris de: {autor}Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii