Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean, cotat printre primele din tara in materie de pagina de Internet

ro

15 Jan, 2003 00:00 778 Marime text

Informatizarea organelor administrative merge greu

Site-ul este singurul in a carui componenta intra o multime de poze in asa fel incat cel care viziteaza pagina de Internet sa isi faca o idee asupra judetului si chiar sa-si doreasca sa-l viziteze la propriu

Inca din vara anului 2001, premierul Adrian Nastase a dat cuvant de ordine, pentru intreaga administratie centrala si locala, de a se trece pe mijloace moderne de comunicare. Calculatorul si Internetul trebuiau sa devina, conform recomandarilor imperative ale prim-ministrului, "instrumente" obligatorii de lucru pentru primarii, consilii judetene, prefecturi, ministere.

Cererile exprese ale premierului nu sunt respectate

La un an si jumatate de la solicitarea premierului, lucrurile nu stau tocmai pe roze. Am verificat - la intamplare - situatia site-urilor celor 42 de consilii judetene, practic institutiile cele mai importante din punct de vedere administrativ. Ceea ce am descoperit pune sub semnul intrebarii dorinta unor autoritati locale de a aplica sistemele de informare rapida a populatiei. In primul rand, pe site-ul general al Ministerului Administratiei Publice, o serie de consilii judetene nu au adrese de Internet. Se poate trage concluzia ca la aceste consilii judetene nici macar nu au fost construite paginile de Internet. La unele consilii judetene, paginile sunt "in constructie", iar la altele, pagina de Internet fie nu este gasita ("not found"), fie nu poate fi deschisa din pricina unor defectiuni sau a inexistentei ei.

Constanta face exceptia care confirma regula

Pagina Constantei, insa, are un bogat continut informational. De altfel, site-ul Consiliului Judetean Constanta este singurul in a carui componenta intra o multime de poze in asa fel incat cel care viziteaza pagina de Internet sa isi faca o idee asupra judetului si chiar sa-si doreasca sa-l viziteze la propriu. Informatii despre turism sunt gasite la orice pas, precum si informatii referitoare la atributiile autoritatii judetene si noile proiecte in curs de desfasurare. Stiri importante despre potentialul social si economic sunt puse la dispozitia celor care aleg sa deschida aceasta pagina. Proiectul Pavilionului Expozitional, ce urmeaza a fi construit la Constanta prin efortul Consiliului Judetean Constanta, este dezvaluit in cele mai mici detalii. Un alt proiect de mare anvergura este acela intitulat "Sea-M". Obiectul proiectului "Sea-M" priveste intensificarea studiilor stiintifice si a politicilor interguvernamentale de protectie a mediului, care vor conduce la dezvoltarea de activitati economice compatibile cu echilibrele mediului. Contextul pentru "Sea-M" este o posibila "renastere Mediterana".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii