Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii ştiu deja cum îi poate ajuta Mihai Lupu din Parlament

ro

07 Nov, 2008 00:31 899 Marime text

mihai_lupu_04.jpgAlegătorii cu care s-a întâlnit liberalul în localităţile din Colegiul 2, unde candidează pentru Camera Deputaţilor, au formulat liste de revendicări pentru Parlament. Ei au spus că înţeleg foarte bine votul uninominal şi responsabilitatea fiecărui candidat, în urma schimbării sistemului electoral.

„Până acum, votam o listă de partid, iar după alegeri nu mai venea nimeni pe la noi prin oraş. Rămâneam doar cu nişte promisiuni pe hârtie şi nu ştiam pe cine să tragem la răspundere că nu s-a ţinut de cuvânt“, ne explică Ion Stancu, din Medgidia.

El consideră că votul uninominal înseamnă implicarea directă a candidatului în treburile localităţilor pe care vrea să le reprezinte în Parlament. „Am auzit şi noi, pe la televizor, că acum se votează persoana şi nu lista de partid. Aşa că ştim exact cui să-i cerem să ne ajute la Bucureşti şi pe cine să tragem la răspundere, dacă nu ne ajută“, a mai spus locuitorul din Medgidia.

Ion Stancu, dar şi alţi locuitori din Medgidia, Hârşova, Kogălniceanu sau comunele din jurul acestor oraşe au formulat deja mai multe cereri pe care vor să le înmâneze celor care vor fi aleşi deputaţi sau senatori la ei acasă. „Noi acum îi aşteptăm pe candidaţi să vină să ne spună cum ne pot ajuta de la Bucureşti, cum pot rezolva de-acolo problemele noastre locale“, a menţionat Emil Popescu, din comuna Crucea.

Constănţenii din localităţile menţionate au sesizat, însă, că, până acum, candidaţii nu prea s-au înghesuit să treacă prin sate şi oraşe şi să stea de vorbă cu oamenii. „Doar Mihai Lupu, de la PNL, a trecut mai des pe aici. L-am mai văzut şi pe domnul senator Haşotti, dar dânsul apare mai mult pe la televizor, că are funcţii importante la Bucureşti“, a remarcat o doamnă din Hârşova.

Întrebaţi care ar fi nemulţumirile lor şi de ce ar avea nevoie să-i ajute un parlamentar ales în localitatea lor, mai mulţi constănţeni au vorbit despre probleme locale, cum ar fi drumurile, apa, canalizarea, încălzirea locuinţelor. Totodată, ei au admis că astfel de proiecte ţin mai mult de primari şi de administraţia locală. „Cred că, mai degrabă, un parlamentar ne poate ajuta să avem şi noi pensii mai mari, locuri de muncă, salarii mai bune, locuinţe. Cu asta ne poate ajuta un parlamentar, de la Bucureşti, dacă într-adevăr este om serios şi vrea să se ţină de treabă“, a afirmat un tânăr din Kogălniceanu.
Oamenii ştiu că a început oficial campania electorală şi acum îi aşteaptă pe candidaţi să vină în faţa lor, pe străzi, în blocuri, în toate locurile publice şi să aibă confruntări pe programe şi proiecte locale şi naţionale. „Să vină toţi aici, să discute, în faţa noastră şi cu noi, despre ceea ce e de făcut pentru comună, cum îl vor ajuta pe primar şi la ce se pricepe fiecare. Dacă nu-i văd la faţă, cum să am încredere în ei“, a precizat un agricultor din Ghindăreşti. Cu alte cuvinte, candidaţii au primit o invitaţie directă din partea constănţenilor să-şi prezinte public programele, să nu se mai ascundă în spatele listelor de partid, ca până acum, şi să se confrunte cu realitatea fiecărei comunităţi din judeţul Constanţa.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii