Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări la Guvern, pentru alegerile prezidențiale Forţa Dreptei susţine organizarea turului I al alegerilor simultan cu alegerile parlamentare, în decembrie (VIDEO)

ro

02 Jul, 2024 12:51 165 Marime text
Forţa Dreptei susţine organizarea turului I al alegerilor prezidenţiale simultan cu alegerile parlamentare, pe 1 sau 8 decembrie, a declarat, marţi, preşedintele formaţiunii politice, Ludovic Orban, după consultările de la Guvern.
 
El a spus că propunerile pentru al doilea tur al prezidenţialelor sunt datele de 15 sau 22 decembrie.

"Dorim ca alegerile să se organizeze atunci când este normal, aproape de terminarea mandatului Parlamentului şi al preşedintelui", a punctat Ludovic Orban, scrie Agerpres.ro. 

El a subliniat că Forţa Dreptei respinge "categoric" soluţia de a organiza simultan turul II al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare.

Totodată, Orban a apreciat că respectivele consultări sunt tardive.

"Le-am spus reprezentanţilor guvernului că această consultare ar fi trebuit să aibă loc la începutul anului şi nu acum. La începutul anului, Coaliţia a ignorat complet voinţa societăţii, voinţa formaţiunilor politice de opoziţie şi a stabilit de la sine putere, fără niciun fel de consultare, un calendar electoral profund neconstituţional care deja a provocat efecte nocive pentru democraţia din România, prin comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, printr-o Ordonanţă de urgenţă neconstituţională", a punctat Ludovic Orban. 




Sursa foto-video: Youtube/ Guvernul României 


Citește și:

Continuă consultările premierului cu partidele politice pe tema datei prezidenţialelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii