Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de un miliard în 30 de zile Primăria lui Mazăre vopseşte balustradele şi parapeţii

ro

09 Apr, 2011 00:54 1458 Marime text
4_balustrade_lucrari_intretinere_muncitori_gard_.jpgPrimăria Constanţa, condusă de Radu Mazăre, se pregăteşte să contracteze lucrări de reparare şi vopsire a elementelor de protecţie stradală.

Municipalitatea a demarat în acest sens o procedură de achiziţie. Potrivit invitaţiei de participare publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul se referă, mai exact, la „Lucrări de reparare şi vopsire a elementelor de protecţie stradală - glisiere, parapeţi şi balustrade". Valoarea estimată a contractului este de 80.557,46 lei fără TVA (peste un miliard de lei vechi cu tot cu TVA), iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Procedura de deschidere a ofertelor este programată să aibă loc pe 27 aprilie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Constanţa, din bulevardul Tomis nr. 51. În fişa de date a achiziţiei, publicată în SEAP, se precizează că investiţia va fi finanţată de la bugetul local. Durata contractului de achiziţie publică este de până la 30 de zile lucrătoare. Începerea executării lucrărilor se va realiza în cel mult trei zile de la semnarea contractului de către ambele părţi. Ofertanţii trebuie să prezinte lista lucrărilor executate în ultimii cinci ani (2006, 2007, 2008, 2009, 2010), însoţită de certificări de bună execuţie pentru cele mai importante lucrări.

Cuantumul garanţiei de participare la licitaţie este de 1.611,14 lei, valoarea garanţiei de bună execuţie fiind de 5% din valoarea totală fără TVA a contractului. IMM-urile beneficiază de reducere cu 50% a garanţiei de bună execuţie.

Lucrări în Constanţa şi în Mamaia

În caietul de sarcini publicat în SEAP, se specifică faptul că lucrările sunt impuse de faptul că „unele dintre elementele de protecţie stradală lipsesc sau sunt deteriorate în proporţie de peste 70 %, iar în marea lor majoritate au un aspect neplăcut generat de exfolierea şi mătuirea stratului de vopsea datorate uzurii acesteia (expunere prelungită la factori climatici marini şi condiţii meteorologice dificile şi corozive - salinitatea ridicată a aerului, vânt puternic, ploi foarte acide etc)". De asemenea, se precizează că acest contract vizează lucrări de reparare, înlocuire şi vopsire a elementelor de protecţie stradală, atât din staţiunea Mamaia, cât şi de pe principalele artere rutiere ale municipiului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii