Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cultura, la cheremul clientelei PSD

ro

23 Mar, 2004 00:00 898 Marime text

Cine este cu noi, are numai de castigat

Haosul din sedinta CJC de ieri este unul fara precedent * Consilierii PSD au distribuit in sala alte convocatoare de sedinta si proiectele ai caror initiatori au fost aceiasi consilieri social-democrati * Spitalul Municipal a primit 35 de miliarde de lei, desi nu se afla in patrimoniul Consiliului Judetean Constanta * Proiectele privind bugetele pe anul 2004 ale institutiilor de cultura au fost scoase de pe ordinea de zi a sedintei si inlocuite cu initiative PSD * Consiliile de administratie ale institutiilor de cultura au fost completate cu membri PSD si sotiile acestora, dar si cu membri ai altor partide cu care au fost incheiate aliante tacite * In aceleasi structuri de conducere au mai fost promovati si apropiati ai conducerii PSD locale, acoliti ai acestora

Oricine poate intra la conducere daca este sustinut

Consilierii PSD au propus un pachet de proiecte de hotarari privind infiintarea consiliilor de administratie la institutiile de cultura constantene. Chiar daca propunerile au suport legal, initiatorii hotararilor au dovedit ca nu au citit destul de bine textul legii. Consiliile de administratie trebuie sa fie formate din minim 7 si maxim 15 membri, dar propunerile avansate nu au continut decat 5 persoane pentru fiecare consiliu de administratie. In consecinta, chiar in timpul sedintei, consilierul Laurentiu Marin a completat listele cu propuneri. Trebuie spus ca din consiliile de administratie vor face parte consilieri locali si sotiile acestora, membri de partid sau apropiati ai conducerii PSD Constanta. Lica Neagu, Aurelian Arghir, Sanda Ciocoiu, Ion Dobre, Ion Dumitrache, Paul Bocanete, Valentin Popescu, Constantin Cumpana sunt doar cativa dintre cei ce vor face parte din consiliile de administratie ale institutiilor de cultura din municipiul Constanta. Chiar daca consiliile nu au decat caracter consultativ in domeniul artistic, Petre Stanca a sustinut ca membrii vor elabora bugetele de venituri si cheltuieli ale institutiilor. Consilierii PD si PNL s-au abtinut sa voteze proiectele privind aprobarea organigramelor si bugetelor de venituri si cheltuieli pe 2004 la regiile de Apa si de Drumuri si Poduri. Majoritatea, formata din consilierii celorlalte partide reprezentate in Consiliul Judetean, a permis adoptarea tuturor proiectelor propuse de consilierii PSD.

Bugetele institutiilor de cultura mai asteapta

In convocatorul de sedinta intocmit pe baza discutiilor din Delegatia Permanenta erau incluse proiectele de hotarare privind bugetele de venituri si cheltuieli pe anul 2004 la institutiile de cultura. Ca de fiecare data cand a fost vorba de bani, directorii au luat loc in sala pentru a participa la sedinta in care se decide, practic, soarta angajatilor si a institutiei in sine. Numai ca ieri, conducerile Operei, Filarmonicii, Teatrului de Balet "Oleg Danovski", Teatrului pentru Copii si Tineret, Teatrului "Ovidius", Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, muzeelor de Arta Populara, Istorie Nationala si Arheologie si ale altor institutii similare au asteptat in zadar momentul in care alesii judeteni alocau banii necesari derularii activitatii pentru 2004. Proiectele de hotarare au fost scoase de pe ordinea de zi si inlocuite cu propunerile de ultima ora ale consilierilor social-democrati. Institutiile de cultura trebuie sa se descurce, deocamdata, cu ce au si sa se resemneze la gandul ca este posibil ca nici la urmatoarea sedinta bugetele sa nu fie aprobate. Tot atat de posibil este ca institutiile de cultura sa se bucure de atentia viitorului Consiliu Judetean, format dupa alegerile locale din iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii