Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce amână USL-iştii semnarea protocolului la municipiu

ro

07 Oct, 2011 01:00 1473 Marime text
protocol-ucianBalut003.jpgChiar dacă reprezentanţii USL Constanţa stabiliseră să semneze protocolul de colaborare la nivelul municipiului în debutul Zilelor Recoltei, potrivit celor spuse de liderul organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Lucian Băluţ, procedura a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Valul de semnări de protocoale pe bandă rulantă la nivelul judeţului între cele trei partide componente ale USL de acum câteva luni s-a finalizat brusc. Au urmat mai apoi câteva luni la rând în care organizaţiile cu probleme au tot tărăgănat finalizarea acestui demers pe motivul lipsei de timp, când, în fond, motivul real era acela că aceştia nu ajungeau la un consens. Revenind, se pare că motivul oficial care stă la baza acestei amânări este legat de faptul că niciunul dintre liderii importanţi din PSD sau PNL nu este în ţară sau în oraş şi că este nevoie de elaborarea unui program pe care liderul de la municipiu al PNL, Victor Manea, s-a oferit să-l elaboreze. Băluţ spune că va discuta cu Manea pe baza protocolului pe care îl oferă USL pentru Constanţa şi vor conveni asupra tuturor punctelor ce vor fi cuprinse în acest document. Decizia ca protocolul să fie semnat abia săptămâna viitoare s-a lua doar între patru ochi, între liderul PSD, Lucian Băluţ, şi cel al PNL, Victor Manea, fără a se mai ţine seama de faptul că în discuţie este vorba de trei partide. Liderul PC Constanţa, Ion Mincă, spune că nimeni nu l-a contactat ca să se întâlnească cu ceilalţi colegi pentru a stabili vreo dată în acest sens. Mai mult, nici măcar nu ştia că acest protocol se va semna. „Dacă ne vor chema să semnăm protocolul, vom merge. La municipiu şi la consiliul judeţean vom avea candidaţi comuni, aşa cum spune protocolul, în judeţ se va vedea dacă vom merge împreună, în funcţie de ce candidaţi există, sau vom merge separat", spune Mincă.

În acest week-end, niciunul dintre liderii locali - Manea, Băluţ, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu şi nici chiar Mazăre, despre care nu se ştie dacă s-a întors din vacanţă - nu se află la Constanţa. Se pare însă că useliştii ar vrea să-şi aducă din nou toată pompa domnească, în speţă liderii de partide, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii