Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Ministerul Agriculturii, în Parlament Liberalul Gheorghe Albu vrea să candideze pentru Camera Deputaţilor

ro

04 Sep, 2012 01:00 2917 Marime text
albu-GheorgheAlbu05.jpgApropierea alegerilor parlamentare implică, până la faza nominalizării propriu zise a candidaţilor, o serie de vehiculări, de intoxicări, de zvonuri aruncate pe piaţă mai mult sau mai puţin dezinteresat. În această perioadă, partidele se folosesc inclusiv de numele unor reprezentanţi ai societăţii civile care se bucură de notorietate, care au un capital de imagine ireproşabil.

Pe lângă aceştia însă, sunt reactivaţi şi foştii candidaţi la alegerile generale din 2008, aceia care nu au prins un colegiu. Este cazul liberalului Gheorghe Albu, fostul director al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, actual secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Albu este, în calitate de secretar de stat, şi membru în Comitetul Naţional de Iniţiativă pentru organizarea alegerilor în vederea înfiinţării camerelor agricole judeţene şi a Camerei Agricole Naţionale.

Liberalul ne-a confirmat, ieri, că intenţionează să candideze la proximele alegeri parlamentare: „Da, îmi doresc să candidez. Aceasta este intenţia mea, dar deocamdată nu a avut loc un Birou Politic Permanent al PNL în cadrul căruia să îmi exprim dorinţa. Deci, este intenţia mea, Biroul Politic nu a luat încă o decizie".

În contextul alegerilor parlamentare din noiembrie 2008, actualul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost nominalizat iniţial pentru Colegiul 4 la Camera Deputaţilor. Potrivit declaraţiilor sale, candidatura sa pentru Colegiul 3 a fost o decizie luată de partid pe ultima sută de metri. Albu a şi pierdut alegerile în acest colegiu, reprezentat în prezent în Camera Deputaţilor de social-democrata Cristiana Dumitrache.

Candidând pentru un mandat de deputat în Colegiul 4, liberalul Gheorghe Albu va deveni contracandidatul democrat-liberalului Constantin Chirilă, care şi-a reconfirmat intenţia de a candida pentru un nou mandat pentru acest colegiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii