Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debitorii bugetului local, amenintati cu dosare de urmarire si executare silita

ro

13 Apr, 2010 03:31 3041 Marime text
dosare_des.jpgServiciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa (SPIT VBL) a demarat procedura de urmărire şi executare silită în vederea recuperării debitelor neachitate bugetului local, aferente primului trimestru din anul 2010, pentru care termenul scadent de plată a expirat la data de 31 martie.

În conformitate cu O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, sumele reprezentând impozite şi taxe locale neachitate în termenele legale prevăzute de Codul fiscal, sunt încărcate în dosare de urmărire şi executare silită, iar pe numele debitorilor sunt emise somaţii de plată.

„Contribuabilii restanţieri au obligaţia de a achita sumele datorate bugetului local în 15 zile de la primirea somaţiei. În caz contrar, se trece la înfiinţarea popririlor pe salarii sau pensii, sau, după caz, la sechestrarea şi valorificarea bunurilor, potrivit reglementărilor legale în vigoare", a declarat directorul executiv al SPIT, Virginia Ştefănică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un pensionar 13 Apr, 2010 11:19 De ce se aplica masura sechestrului cind exista PENALITATI si MAJORARI DE INTIRZIERE ? Masura aceasta a luat-o primarul, ca sunt impozite si taxe locale !Deaceea l-am ales ca sa fim dati afara din case ? RUSINE !