Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:15 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații ale liderului PSD, Liviu Dragnea și ale premierului Mihai Tudose după ședința de la Neptun. Ce au declarat despre Pilonul II de pensii

ro

25 Aug, 2017 17:13 2257 Marime text
Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose au susținut astăzi o conferință la finalul ședinței ce a avut loc în stațiunea Neptun.

”A avut loc o ședință a CExN în care s-a discutat în special despre chestiuni de organizare internă ale PSD. Unul dintre subiecte a fost organizarea gestiunii resursei umane din partid. Vom înființa săptămâna viitoare un departament, iar la CEx- ul următor vom stabili colegul ce va coordona acest departament. Până săptămâna viitoare, Mihai Fifor va prezenta spre aprobare lista cu departamentele. Am discutat mult despre gestiunea carierei în partid, despre structura calitativă a membrilor, va fi o analiză efectuată în perioada următoare. De asemenea, modul în care se evidențiază numărul membrilor de partid și pregătirea acestora. Am discutat și despre comunicarea în partid, precum și despre comunicarea externă, atât la nivel național, cât și la nivelul fiecărui județ, precum și cea online” - a declarat Liviu Dragnea.

 
Liderul PSD a mai precizat că, un subiect important ridicat primului ministru a fost cadrul legal privind ISU, iar primul ministru a decis să organizezeo întâlnire cu asociațiile locale cu MAI și IGSU pentru a găsi modalități legale pentru că sunt foarte multe proiecte de investiții și mari și mici case riscă să fie blocate.
 

”S-a discutat și despre activitatea pe care trebuie să o aibă parlamentarii în județe, după ce pleacă din Pareament la finalul săptămânii, să fie mai implicați și să aibă o activitate foarte bine strucurată. Se va începe o analiză a fiecărei organizații locale din fiecare județ” - a mai adăugat Liviu Dragnea. 

În cadul conferinței de presă, premierul Mihai Tudose a fost întrebat ce se va întâmpla cu Pilonul I şi Pilonul II de pensii. Acesta a precizat că discuțiile sunt avansate și a subliniat că, dacă este mai bine pentru români, vor fi alocaţi mai mulţi bani pentru Pilonul I de pensii.
 

"Este vorba despre luarea unei decizii în ceea ce priveşte defalcarea acelor sume pe care le plătesc românii la cele două componente, ambele fiind de stat, doar că una are management privat. Acum jumătate din sume se duc la Pilonul I, jumătate la Pilonul II. S-a constatat că randamentul la Pilonul I, care are ca reper salariul mediu pe România, este mult mai mare decât randamentul obţinut la Pilonul II şi din această cauză am solicitat, şi a fost şi decizie politică, Ministerului de Finanţe ca împreună cu cei de la sistemul de pensii să facă o analiză să vadă dacă nu cumva este oportun să facem puţin acum în aceşti ani când creşterea economică este foarte mare şi randamentul pentru banii românilor pentru pensii este mult mai mare la Pilonul I, sumele care se varsă la Pilonul I să fie un pic mai mari decât cele care se varsă la Pilonul II. Discuţiile sunt avansate şi decizia va fi luată având în vedere interesul suveran al celor care îşi plătesc acele contribuţii pentru pensii. Fiind o contribuţie vărsată într-o zonă cu randament mai mare, fondurile pentru pensii pe fiecare român vor creşte", a declarat Tudose, la Neptun. 

 
Totodată, premierul a ținut să sublinieze faptul că Guvernul nu doreşte să desfiinţeze Pilonul II de pensii.
 
În cadrul aceleiași conferințe, premierul Mihai Tudose a anunţat că Guvernul a înaintat Parlamentului o solicitare de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind acciza la curent electric. 
 

"În ceea ce priveşte partea cu acciza la curent, este o discuţie şi noi am înaintat de la Guvern o solicitare Parlamentului pentru a face o comisie de anchetă în tot ceea ce priveşte, aş fi tentat, activitatea, dar mai degrabă aş spune lipsa de activitate a reglementatorului, care se pare că în ultimul timp trăieşte într-o altă lume", a precizat premierul, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, răspunzând unei întrebări referitoare la evaluarea accizei la curent electric în raport cu moneda euro” - a precizat Mihai Tudose. 


La rândul său, Liviu Dragnea, liderul PSD, a ținut să precizeze că speră ca ministrul Justiţiei "să nu dea înapoi" în ceea ce priveşte măsurile anunţate în pachetul de legi pe Justiţie.
 

"Trebuie ieşit dintr-o confuzie generată de năpustirea pe ministrul Justiţiei doar pentru nişte principii enunţate. Şi vreau să nu uităm un lucru - Parlamentul va decide. Orice lege se aprobă în Parlament. Deci nu ştiu cine taie, cine vrea să pună, dar în final Parlamentul va decide după o dezbatere foarte serioasă şi legea nu poate deveni lege decât dacă va fi promulgată de preşedintele României. (...) Sistemul de justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr. Sunt nişte principii enunţate, vor nişte texte ale unor proiecte de lege şi vor fi dezbătute foarte serios. Şi dacă în final majoritatea parlamentară va decide în vreun fel, aia vom susţine, dar după argumente foarte serioase. Nu voi fi de acord să dăm înainte sau înapoi după dorinţele unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcţie, speriat că pierde nişte pârghii. Pe de altă parte, nici nu ştiu cât e de bine ca nişte instituţii care sunt implicate masiv în acest domeniu să-şi dea cu părerea sau să se opună. Până la urmă legislaţia în România o face Parlamentul sau Guvernul. Şi sper ca Tudorel Toader să nu dea înapoi, nici nu are de ce să dea înapoi, bănuiesc că a avut nişte argumente serioase când a făcut acele propuneri", a adăugat Liviu Dragnea. 

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii