Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Democratul Georgica Zamosteanu, lansat in lupta pentru Primarie

ro

19 Apr, 2004 00:00 1249 Marime text

Crivineanu, vataful PSD pe mosia Basarabi

Candidatul Partidului Democrat pentru functia de primar al localitatii Basarabi este una dintre persoanele care au avut de suferit de pe urma practicilor neortodoxe ale actualului sef al administratiei locale * Georgica Zamosteanu isi propune sa schimbe aspectul orasului, dar si sa creeze cat mai multe locuri de munca

Despre manevrele si abuzurile care caracterizeaza de buna perioada de timp activitatea Primariei din orasul Basarabi s-a mai scris cu mult timp in urma, pe vremea cand inca mai exista un curent de opinie ce nu fusese inca anihilat. La acest moment, aproape nici o persoana nu mai are curajul sa dezvaluie ceva din activitatea administratiei locale, teroarea celor care administreaza banul public al localitatii fiind cea care face legea. "Legea tacerii" este aplicata la sange in randul locuitorilor orasului si ai localitatilor din apropiere. La acest moment, practica de a conditiona vizavi de apartenenta politica la PSD este litera de lege la Basarabi, cu toate ca metodele uzitate de cei care slujesc primaria aduc grave prejudicii de imagine atat partidului, cat si celor care vor cu adevarat binele acestei formatiuni politice. Aceste practici nu tocmai ortodoxe ale administratiei publice si, implicit, ale primarului Nicolae Crivineanu au fost, sambata, criticate de conducerea Partidului Democrat, aflata in localitate pentru a-si lansa candidatul la functia de primar al orasului Basarabi, in persoana lui Georgica Zamosteanu. Candidatul democrat la functia de primar al localitatii este, potrivit declaratiilor liderului PD, Stelian Dutu, una dintre persoanele care, din cauza apartenentei politice, alta decat cea social-democrata, a avut de suferit de pe urma practicilor comuniste ale edilului Crivineanu. "Georgica Zamosteanu a fost pana de curand seful garii din aceasta localitate, dar din cauza ca a indraznit sa discute cu persoane care nu sunt inregimentate in partidul de guvernamant a fost lasat fara loc de munca prin manevrele orchestrate de Nicolae Crivineanu", a declarat Stelian Dutu. Pentru a pune capat manevrelor extremiste ale actualului primar din Basarabi, dar si fricii care domina orasul, reprezentantii constanteni ai Partidului Democrat il vor sustine pe Georgica Zamosteanu in lupta pentru castigarea alegerilor locale din luna iunie.

Inlocuirea administratiei Crivineanu

Momentul lansarii acestuia in lupta electorala a fost caracterizat de catre vicepresedintele democrat si reprezentantul zonal Diane Vancea drept unul "foarte important pentru populatia din Basarabi, care va putea amenda administratia publica locala pentru bataia de joc indreptata asupra cetatenilor, dar si pentru faptul ca, ani la randul, a fost maestra in irosirea tuturor resurselor atrase aici". Tocmai de aceea, liderii democrati vor sa schimbe starea de spirit din localitate si, totodata, sa instaureze o administratie corecta, onesta, care sa fie in slujba cetatenilor. La randul sau, Georgica Zamosteanu a afirmat, in fata a sute de cetateni, ca a acceptat sa lupte pentru Primaria Basarabi "in primul rand pentru ca starea orasului reclama inlocuirea administratiei publice locale". Pentru a schimba aspectul orasului, dar si pentru a imbunatati viata populatiei, Zamosteanu isi propune sa extinda reteaua de apa potabila, sa implementeze in oras reteaua de gaze, sa rezolve problema strazilor neasfaltate si, nu in ultimul rand, sa reduca fiscalitatea. "O problema stringenta a populatiei din Basarabi o reprezinta lipsa locurilor de munca. Tocmai de aceea, impreuna cu liderii democrati voi demara o ampla campanie de atragere a investitorilor astfel incat cat mai multi cetateni ai orasului sa aiba un salariu stabil", a mentionat candidatul PD la functia de primar al localitatii. Un alt obiectiv al democratului este includerea Ansamblului rupestru de la Basarabi intr-un circuit turistic national, ansamblu unic in tara, care pana in prezent "a fost uitat" de administratia locala actuala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii