Deocamdată... Mariana, scăpată ca prin urechile acului de referendum, de către Tribunal
Deocamdată...: Mariana, scăpată ca prin urechile acului de referendum, de către TribunalPotrivit judecătorului Radu Comşa, purtătorul de cuvânt al Secţiei Civile a Tribunalului Constanţa, s-a admis excepţia de nelegalitate a adresei nr. 15039/17.12.2009 emisă de prefectul judeţului către primarul oraşului Cernavodă, s-a constatat nelegalitatea acestei adrese şi au fost respinse celelalte cereri de chemare în judecată, cât şi cererile privind cheltuielile de judecată. Cu alte cuvinte, prin admiterea excepţiei de nelegalitate a unei adrese, invocată de avocaţii primăriţei din Cernavodă, magistraţii nu au dat câştig de cauză procedurii de convocare a referendumului.
Reamintim că judecarea dosarului nr. 2951/118/2010 a fost reluată după ce Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de către Consiliul Judeţean Constanţa. Prin acest dosar, înregistrat pe 17 martie 2010 la Tribunalul Constanţa, prefectul judeţului a dat în judecată instituţia judeţeană şi pe primarul oraşului Cernavodă pentru refuzul de a-şi desemna un reprezentant în comisia de organizare a referendumului. Pe 21 mai 2009, iniţiatorii referendumului de la Cernavodă au depus la Prefectură peste 4.200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei. Interesant este faptul că numărul de semnături împotriva Marianei Mircea este foarte aproape de numărul voturilor în baza cărora a fost aleasă primar: 5.510.
Specialiştii susţin însă că nu există în dreptul administrativ admiterea nelegalităţii pe o adresă, adresa nefiind un act administrativ, ci un instrument premergător unui act administrativ.
Următorul pas în proces ar putea fi declararea recursului la Curtea de Apel de către prefectul judeţului Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp