Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputații au adus modificări Programului Național de Investiții Anghel Saligny

ro

01 Jun, 2022 00:00 1490 Marime text
  • Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”
  • S-au înregistrat 193 de voturi „pentru" şi 42 de voturi „împotrivă"
  • Din bugetul alocat, unitățile administrativ teritoriale pot accesa fonduri pentru drumuri și poduri, precum și pentru rețeaua de apă și canalizare
     
 
Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

S-au înregistrat 193 de voturi „pentru" şi 42 de voturi „împotrivă".

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legislativ care să permită unităţilor administrativ-teritoriale promovarea obiectivelor de investiţii, în domeniile eligibile, astfel încât să se poată asigura accesul la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate.

Potrivit notei de fundamentare, programul se integrează în eforturile concertate ale statului prin instituţiile care gestionează fonduri naţionale şi europene, în vederea atingerii ţintelor de conformare la directivele europene în domeniul mediului şi apelor.

Potrivit unui amendament, în cadrul programului se pot realiza obiective de investiţii care constau în realizarea de construcţii noi sau de lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare la construcţii existente şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii de investiţii: epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori.

Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny în urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei. 

Din bugetul alocat, unitățile administrativ teritoriale pot accesa fonduri pentru drumuri și poduri, precum și pentru rețeaua de apă și canalizare.
 
Programul a beneficiat și de o suplimentare de fonduri, ca un răspuns la nevoia de a îmbunătăți traiul comunităților locale.

La nivel național s-a depus un număr foarte mare de proiecte, care depășește colosal de mult bugetul alocat. La nivelul județului Constanța au fost depuse peste 200 de proiecte.

Pentru proiecte de apă și canalizare la nivelul județului Constanța s-au alocat 486.536.580 lei iar pentru reabilitare de drumuri și poduri 648.715.440 lei.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Anghel Saligny sau cum împarți două paie la trei „măgari"? Banii alocați județului Constanța sunt insuficienți. Câte proiecte au depus primăriile? (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii