Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța „Este incalificabil cum în războiul dintre PNL și PSD, adversarii noștri fac victime colaterale în rândurile pensionarilor militari”!

ro

10 Oct, 2024 15:36 268 Marime text
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu (PSD), a declarat la începutul acestei săptămâni că susţine proiectul de lege privind indexarea pensiilor militarilor în raport cu solda de grad, propus de PNL, dar acesta trebuie dezbătut în mai multe comisii parlamentare pentru că are impact financiar „deloc neglijabil”, conform Agerpres.

El a adăugat că preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor este condusă de către un membru al PNL (n.r. Bogdan Huțucă), care poate să ia în discuţie acest proiect de lege când doreşte.

Cu toate acestea, reprezentanţii PSD în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-au opus dezbaterii în procedură de urgenţă a proiectului propus de liberali privind indexarea pensiilor militarilor în raport cu solda de grad.

Liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă are o reacție în legătură cu situația pensiilor militarilor.

„Socialiștii (ne)democrați au ieșit la asalt împotriva pensionarilor militari, cu arsenalul din dotare. Minciuni cu rază lungă de acțiune și (hiper)dezinformări cu o garnitură sănătoasă de fake news, îndreptate către țintele din rândul pensionarilor militari.
Îmi asum misiunea de a restabili adevărul în chestiunea pensiilor militare pe care PNL, credeți-mă, face toate eforturile pentru a le aduce la o valoare corectă, în ciuda terenului minat de PSD:
1. PNL a propus aducerea pensiilor militare dar și din sistemul de ordine publică la un nivel corect. Cum? Simplu. Am încercat cu un amendament, PSD l-a blocat. Am depus un proiect de lege, PSD îl blochează la Camera Deputaților.
2. Din rândul beneficiarilor am exclus persoanele care ocupă anumite funcții de demnitate publică. Un principiu de echitate.
3. PSD una spune, alta face! Declară că susține demersul nostru, că doar suntem ”foști camarazi”, dar blochează proiectul în Camera Deputaților cu metode specifice: surplus de comisii de raport, respingerea procedurii de urgență.
Este incalificabil cum în războiul dintre PNL și PSD, adversarii noștri fac victime colaterale în rândurile pensionarilor militari!
”.
 
Deputatul PNL cere aprobarea proiectului în procedură de urgență, prin scoaterea comisiile inutile de la raport, astfel încât în maxim două săptămâni legea să fie votată iar pensionarii militari să aibă pensii mai mari chiar din acest an.
 
Citește și:

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan HuțucăRezultatele sondajului CURS confirmă creșterea susținerii pentru PNL și Nicolae Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii