Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța „Recalcularea pensiilor va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții a 3,8 milioane de români"

ro

15 Aug, 2024 08:28 222 Marime text



Noua lege a pensiilor reprezintă o realizare majoră a Partidului Național Liberal, demonstrând angajamentul nostru ferm față de muncă și contributivitate, ca principii fundamentale ale unui sistem de pensii echitabil și sustenabil, spune președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Această lege este, fără îndoială, una eminamente liberală, deoarece încurajează și recompensează efortul individual al fiecărui cetățean care a contribuit la bunăstarea societății noastre.
 
Astăzi suntem martorii finalizării celei mai mari reforme a sistemului de pensii din România, o reformă inițiată în 2021, sub conducerea PNL.

Prin această reformă, am asigurat o recalculare justă a pensiilor, care va aduce venituri mai mari pentru milioane de pensionari din întreaga țară.

Estimările realizate de Casa Națională de Pensii Publice indică faptul că peste 3,8 milioane de români vor beneficia de creșterea pensiilor, ceea ce reprezintă mai mult de 82% din totalul pensionarilor.

Această recalculare va duce la o creștere medie a pensiilor de aproape 27%, ceea ce va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pensionarilor.

Datorită acestei reforme, peste 90 de mii de pensionari, care în prezent primesc pensia minimă, vor depăși acest prag, beneficiind de venituri mai mari și mai sigure.
 
PNL a demonstrat, și de această dată, că poate să asigure o creștere sustenabilă a pensiilor, chiar și în vremuri de criză. În ultimii 4 ani, punctul de pensie s-a majorat cu peste 60%, o realizare ce subliniază preocuparea noastră constantă pentru bunăstarea pensionarilor din România", a transmis președintele PNL Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii