Deputatul de Constanţa Mircea Dobre propune un nou tip de taxe - impozit specific pentru hoteluri, baruri şi restaurante (documente)
Deputatul de Constanţa Mircea Dobre propune un nou tip de taxe - impozit specific pentru hoteluri, baruri şi
22 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2929
Marime text
Deputatul PSD de Constanţa Mircea Dobre a anunţat, marţi, că a depus la Parlament un proiect de lege care prevede renunţarea la impozitul pe profit şi introducerea unui impozit specific pentru societăţile din turism. Astfel, crede parlamentarul, vor rămâne mai mulţi bani pentru investiţii. "Am depus proiectul privind impozitul specific pe activităţi. L-am discutat în partid, este foarte important pentru industria turismului din România", a afirmat Mircea Dobre.
Iniţiativa legislativă reglementează impozitul specific pentru persoanele juridice române care desfăşoară activităţi referitoare la "hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere, restaurante, activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor".
Impozitul specific este menit să înlocuiască impozitul de 16% pe profit sau pe cel de 3% pe cifra de afaceri.
Dobre a dat exemple privind impozitul special, arătând că acesta este stabilit în funcţie de zona în care îşi desfăşoară activitatea societatea, fiind diferit pentru cei din Bucureşti şi cei din provincie. Astfel, impozitul pentru un hotel din Bucureşti din zona A va fi cuprins între 223 şi 891 de euro, în funcţie de numărul de stele, în timp ce pentru hotelurile din oraşe situate tot în zona A, impozitul va fi cuprins între 147 şi 587 de euro. Pentru un restaurant din zona B, impozitul va fi de 15.120 de lei pe an, pentru un bar sau cafenea din zona A - 8.000 de lei pe an, iar impozitul pentru un complex hotelier de trei stele la Braşov va fi de 24.400 de lei pe an, aşa cum a explicat parlamentarul de Constanţa.
Mircea Dobre a explicat că proiectul va intra mai întâi în dezbatere la Senat, specificând că a cerut procedura de urgenţă pentru a intra în vigoare odată cu noul Cod Fiscal.
În documentele ataşate puteţi vedea exact care sunt nivelurile de impozite propuse pentru fiecare tip de activitate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii