Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Naum ciupeste bani de pe unde poate

ro

12 Aug, 2002 00:00 1232 Marime text

Bani de cheltuiala: 6 milioane de lei lunar

Deputatul PSD de Constanta Liana Naum a fost angajata, pe baza unei conventii civile, consilier pe probleme manageriale la SC Univertis SA Mangalia * SC Univertis SA are sediul in Mangalia si isi desfasoara activitatea in Saturn, Jupiter, Venus si Neptun * Totodata, s-a mai constatat ca s-au efectuat imprumuturi de aproximativ 4.000 de dolari de la mai multe persoane fizice, fara sa se inregistreze cu documente in contabilitatea firmei * Toate aceste nereguli au fost facute, spun surse din APAPS, cu ajutorul deputatului Liana Naum

Pana nu demult, deputatul PSD de Constanta Liana Naum a fost angajata, pe baza unei conventii civile, consilier pe probleme manageriale la SC Univertis SA Mangalia. Conform unor surse neoficiale din APAPS, Naum a ridicat, pana la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, cate 6 milioane de lei lunar, rotunjindu-si, astfel, veniturile cu niste bani care nu-s chiar de ici-de colo. Desi legea nu interzice ca un parlamentar sa fie si angajatul unei societati, pentru a nu exista suspiciuni de nici un fel, prin care parlamentarii sa fie banuiti de anumite interese mai mult sau mai putin personale, presedintele Romaniei a recomandat acestora sa nu se amestece in astfel de treburi. Mai mult, avand in vedere faptul ca un deputat sau un senator are in timpul unei saptamani de lucru misiunea de a sta in Bucuresti, pentru ca acolo ii e locul de munca, teoretic, este imposibil ca un parlamentar sa fie angajat la o societate din alta localitate decat capitala. Pentru ca timpul nu i-ar permite nimanui sa faca doua treburi diferite in doua locuri diferite.

SC Univertis SA are sediul in Mangalia si isi desfasoara activitatea in Saturn, Jupiter, Venus si Neptun. Activitatea acesteia este de agrement pe litoral si in tara pentru turisti, cooperarea cu parteneri interni pentru exploatarea utilajelor de agrement, a terenului si a spatiilor comerciale, prestari de servicii turistice si de alimentatie publica, activitate de service, reparatie si de intretinere a utilajelor de agrement proprii si ale tertilor.Pe 29 aprilie anul acesta, directorul general Vasile Serban a trebuit sa paraseasca barca sefiei. Cand actualul director al societatii a preluat fraiele conducerii, s-a dispus si un control. Astfel, directorul Daniel Gheorghe a constatat, impreuna cu reprezentantii AGA, ca existau unele sume evidentiate in balanta, insa ex-directorul Serban nu a putut da o explicatie in privinta lor. Totodata, s-a mai constatat ca s-au efectuat imprumuturi de aproximativ 4.000 de dolari de la mai multe persoane fizice, fara sa se inregistreze cu documente in contabilitatea firmei. Pe baza unor "minute" incheiate, Serban a luat acesti bani, pe care i-a tinut acasa si i-a schimbat doar atunci cand a avut nevoie pentru a plati salariile, angajandu-se sa returneze banii in acest sezon estival, la cursul zilei. Surse din cadrul APAPS sustin ca au fost mentinute in diferite functii mai multe persoane fara nici un fel de justificare, cum este si cazul deputatului Naum. Utilitatile societatii au fost intrerupte, iar plata acestora a depasit cu mult scadenta. In fiecare vara, s-au intocmit acte aditionale prin care se reducea valoarea contractelor, diminuand, astfel, veniturile societatii. Actele aditionale nu au fost validate de catre organele abilitate de lege. In urma controalelor, s-a mai descoperit ca suprafetele de teren trecute in contracte nu erau cele reale, iar cele trecute erau mult mai mici fata de suprafata reala pe care o ocupa utilajele. In acelasi timp, mai multe terenuri din patrimoniul societatii cu vad comercial au fost cedate primariei, fiind acceptate unele terenuri neatractive, fara a avea mandat de la APAPS. Toate aceste nereguli au fost facute, mai spus aceleasi surse din APAPS, cu ajutorul deputatului Liana Naum, consilier pe probleme manageriale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii